Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλά 3ετίας οι ευρωαγορές

Ενισχύονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ωθώντας τον δείκτη Dow Jones Stoxx 600 στα υψηλότερα επίπεδα τριετίας για δεύτερη επάλληλη συνεδρίαση. Πρωταγωνιστούν στην άνοδο Credit Agricole και BAE Systems.

Ενισχύονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ωθώντας τον δείκτη Dow Jones Stoxx 600 στα υψηλότερα επίπεδα τριετίας για δεύτερη επάλληλη συνεδρίαση.

Στην άνοδο πρωταγωνιστούν η Credit Agricole και η BAE Systems, που ανακοίνωσαν κέρδη καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι πιθανότατα θα συνεχιστούν οι θετικές εκπλήξεις από το μέτωπο των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων.

Η Credit Agricole εκτινάσσεται 6,8% και η BAE Systems 2,4%.

Η Swiss Reinsurance ενισχύεται 2% μετά την αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της από την Credit Suisse σε ”υπερ-απόδοση” από ”ουδέτερη”.

Στον αντίποδα η Heineken υποχωρεί 2% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου.

Σταθεροποιητικό άνοιγμα προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Steet οι προθεσμιακές αγορές, μετά την εκτίναξη του δείκτη Standard & Poor’s 500 με τα μεγαλύτερα κέρδη τεσσάρων μηνών στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Η αγορά θα παρακολουθήσει με ενδιαφέρον την ανακοίνωση του δείκτη παραγωγικότητας β΄ τριµήνου, που αναμένεται ότι μειώθηκε στο 2,1% από 2,2% στην προηγούμενη µέτρηση, αλλά κυρίως την οµιλία του µέλους της Fed Μοσκόφ και τη δημοσίευση του Beige Book από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, που θα δώσουν τις πρώτες ενδείξεις για τις προθέσεις της τράπεζας μετά το καταστροφικό πλήγμα του τυφώνα ”Κατρίνα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v