Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη ελέω πετρελαίου στις ευρωαγορές

Η άνοδος του πετρελαίου παρείχε στήριξη στις κύριες ευρωαγορές, που έκλεισαν υψηλότερα, εν μέσω περιορισμένου ενδιαφέροντος αφού η Wall Street ήταν κλειστή. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Η άνοδος του πετρελαίου παρείχε στήριξη στις κύριες ευρωαγορές, που έκλεισαν υψηλότερα, εν μέσω περιορισμένου ενδιαφέροντος αφού η Wall Street ήταν σήμερα κλειστή.

Στο Λονδίνο ο FTSE έκλεισε υψηλότερα με τις τράπεζες να καταγράφουν τα σημαντικότερα κέρδη με αφορμή τη φημολογία για το deal της Scottish Power με την Lloyds.

Αντίθετα πτωτικά κινήθηκαν οι ενεργειακές μετοχές με την Citigroup να υποβαθμίζει τη σύστασή της σε ”hold” για τις μετοχές της BHP και της Rio Tinto, ενώ διάτήρησε το ”Buy” για την BP.

Στο Παρίσι οι μετοχές βρέθηκαν σε θετικό έδαφος ωθούμενες υψηλότερα από την υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών, ενώ περιορισμένος χαρακτηρίστηκε ο όγκος των συναλλαγών αφού ήταν κλειστό το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Στη Φρανκφούρτη ο Dax κινήθηκε με κέρδη αφού η πτώση του πετρελαίου ενίσχυσε τις αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και τις αεροπορικές εταιρίες. Αξιοσημείωτη η πορεία της μετοχής της VW, που έκλεισε υψηλότερα λόγω των διευκρινήσεων που παρείχε η εταιρία αναφορικά με τις περικοπές στο δυναμικό της.

Στις 5.337 μονάδες έκλεισε ο FTSE 100 με κέρδη 0,21%, κέρδη 1,49% για τον Dax στις 4.909 μονάδες. Άνοδος 0,57% για τον Cac, που βρέθηκε στις 4.430 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v