Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη ευρωαγορών και αναβάθμιση Nokia, Alcatel

Ενισχύονται για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση οι τιμές των μετοχών στην Ευρώπη, με αισθητά κέρδη για Carrefour, Diageo, Nokia και Alcatel.

Ενισχύονται για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση οι τιμές των μετοχών στην Ευρώπη, με αισθητά κέρδη για την Carrefour (2,9%) και την Diageo (1,8%), μετά την ανακοίνωση κερδών που ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις.

Η Nokia και η Alcatel αντιδρούν με άνοδο 1,1% και 1,6% αντιστοίχως στη σύσταση της Citigroup προς τους επενδυτές να αγοράσουν τις μετοχές τους. Ο οίκος αναβάθμισε τη σύσταση των δύο τίτλων σε ”αγορά” από ”διακράτηση”.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,64% στις 5.331 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,66% στις 4.861 μονάδες και ο CAC 0,6% στις 4.425 μονάδες.

Σταθεροποιητικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις εξελίξεις όσον αφορά την τραγωδία που άφησε πίσω του ο τυφώνας ”Κατρίνα”, αλλά και στα κρίσιμα στατιστικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν.

Τα επιδόµατα ανεργίας για την περασμένη εβδοµάδα εκτιμάται ότι αυξήθηκαν κατά 315.000, όσο και στην προηγούμενη µέτρηση.

Οι προσωπικές δαπάνες Ιουλίου αναμένεται ότι αυξήθηκαν 1%, ενώ οι κατασκευαστικές δαπάνες κατά 0,5% μετά τη μείωση 0,3% τον Ιούλιο και ο δείκτης βιοµηχανίας ΙSM Αυγούστου εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στις 57 μονάδες από 56,6 στην προηγούμενη μέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v