Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η BNP Paribas ”φλερτάρει” κινεζική τράπεζα

Η BNP Paribas διεξάγει συνομιλίες για την εξαγορά μεριδίου σε κινεζική τράπεζα, ακολουθώντας το παράδειγμα αρκετών ανταγωνιστών της που θέλουν να επεκταθούν στο πολυπληθέστερο έθνος του πλανήτη.

Η BNP Paribas ”φλερτάρει” κινεζική τράπεζα
Η BNP Paribas διεξάγει συνομιλίες για την εξαγορά μεριδίου σε κινεζική τράπεζα, ακολουθώντας το παράδειγμα αρκετών ανταγωνιστών της που προσπαθούν να επεκταθούν στο πολυπληθέστερο έθνος του πλανήτη.

Ο διευθύνων σύμβουλος του δεύτερου μεγαλύτερου πιστωτικού ιδρύματος της Γαλλίας, ο Baudouin Prot, επιβεβαίωσε ότι διεξάγονται οι συνομιλίες, χωρίς όμως να ονομάσει την κινεζική τράπεζα.

Η BNP Paribas θα χρηματοδοτήσει την όποια εξαγορά με τμήμα από τα 2 δισ. ευρώ το χρόνο που διαθέτει για εξαγορές, δήλωσε ο Prot. Τον Απρίλιο η Huaxia Bank, η τέταρτη μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι διεξάγει συνομιλίες με την BNP Paribas, την Deutsche Bank, την Sumitomo Mitsui Financial, την DBS Bank και την Societe Generale για την πώληση μεριδίου της έως 25%.

Οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν ήδη καταθέσει 8 δισ. δολάρια για την εξαγορά μεριδίων σε κινεζικές τράπεζες, καθώς ο ”δράκος” απελευθερώνει τον κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v