Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιορισμένη άνοδος στις ευρωαγορές

Οι ασφαλιστικές εταιρίες και οι επιχειρήσεις ενέργειας προσφέρουν στήριξη, μολονότι η επανάκτηση ανοδικών τάσεων στο πετρέλαιο περιορίζει τα κέρδη και προοιωνίζεται πτωτικό άνοιγμα για την αμερικανική αγορά.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες και οι επιχειρήσεις ενέργειας προσφέρουν στήριξη στις τιμές των μετοχών στην Ευρώπη, μολονότι η επανάκτηση ανοδικών τάσεων στο πετρέλαιο περιορίζει τα κέρδη και προοιωνίζεται πτωτικό άνοιγμα για την αμερικανική αγορά.

Ο δείκτης FTSE, που δεν λειτούργησε χθες λόγω αργίας στη βρετανική αγορά, κερδίζει 0,61% στις 5,258 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται οριακά στις 4.814 μονάδες και ο CAC κερδίζει 0,3% στις 4.374 μονάδες.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες ενισχύονται λόγω ”ανακούφισης” για την υποβάθμιση των εκτιμήσεων όσον αφορά τις ασφαλιστικές αποζημιώσεις εξαιτίας του τυφώνα Κατρίνα. Η Allianz κερδίζει 0,6%, η Axa 0,9% και η Aviva 1,9%.

Οι πετρελαϊκές επιχειρήσεις εξακολουθούν να ευνοούνται από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου και η BP κερδίζει 0,9%, ενώ η Technip, η μεγαλύτερη εταιρία πετρελαϊκών υπηρεσιών της Ευρώπης, ενισχύεται 1%.

Με εκτίναξη 2,1% αντιδρά η Infineon στην εξασφάλιση μεγάλης παραγγελίας από τη Microsoft. Η L’Oreal ενισχύεται 1,1% μετά την αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της σε ”υπερ-στάθμιση” από ”ουδέτερη” από την HSBC Holdings.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται πτωτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις εξελίξεις όσον αφορά το πλήγμα του τυφώνα Κατρίνα και την ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Conference Board.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο δείκτης υποχώρησε τον Αύγουστο στο χαμηλό τετραμήνου του 101 από 103,2 τον Ιούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v