Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση για τρίτη συνεχή συνεδρίαση στις ευρωαγορές

Υποχωρούν για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση οι τιμές των μετοχών στην Ευρώπη, καθώς το πετρέλαιο εκτινάσσεται στο ρεκόρ των 68 δολαρίων. Τις μεγαλύτερες πιέσεις υφίστανται οι τεχνολογικές και χημικές επιχειρήσεις.

Υποχωρούν για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση οι τιμές των μετοχών στην Ευρώπη, καθώς το πετρέλαιο εκτινάσσεται στο ρεκόρ των 68 δολαρίων.

Τις μεγαλύτερες πιέσεις υφίστανται οι χημικές επιχειρήσεις όπως η BASF (-1,3%) και η Clariant (-1,4%), ένας κλάδος στον οποίο το 60% του κόστους εισαγωγής οφείλεται στα καύσιμα.

Σημαντικές είναι οι πιέσεις και στις τεχνολογικές επιχειρήσεις και η ASML υποχωρεί 1,7%. Η Svenska Cellulosa υποχωρεί μετά την ανακοίνωση περικοπών θέσεων εργασίας και η Hilton Group μετά την ανακοίνωση μείωσης κερδών.

Αρνητικά επέδρασε και η ανακοίνωση πτώσης του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo στη Γερμανία και ο δείκτης DAX πιέζεται 1,11% στις 4.861 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,24% στις 5.262 μονάδες, ενώ ο CAC 1,05% στις 4.377 μονάδες.

Τάσεις σταθεροποίησης προοιωνίζονται οι προθεσμιακές αγορές για το άνοιγμα των βασικών αγορών της Wall Street, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στα κρίσιμα στοιχεία για την απασχόληση.

Αναμένεται ότι οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στην αμερικανική αγορά εργασίας περιορίστηκαν στις 315.000 την περασμένη εβδομάδα από 316.000 στην τελευταία µέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v