Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών, υπό την καθοδήγηση των κλάδων ενέργειας και πρώτων υλών, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι οι απώλειες της περασμένης εβδομάδας καθιστούν τους τίτλους συγκριτικά φθηνούς.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στην Ευρώπη, υπό την καθοδήγηση των κλάδων ενέργειας και πρώτων υλών, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι οι απώλειες της περασμένης εβδομάδας καθιστούν τους τίτλους φθηνούς σε σχέση με τις προοπτικές για την ανάπτυξη της κερδοφορίας τους.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται κατά 0,22% στις 5.324 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,24% στις 4.941 μονάδες και ο CAC παραμένει αμετάβλητος στις 4.488 μονάδες.

Η Statoil κερδίζει 2% και η Total 0,6%, ενώ η BHP Billiton κερδίζει 2,6% και η Rio Tinto 1,7%. Πιέσεις ασκούνται στις φαρμακοβιομηχανίες και η Sanofi-Aventis υποχωρεί 0,6% ενώ η Novartis 0,6%.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ενισχύονται χάρη στην άνοδο του δολαρίου και η Volkswagen κερδίζει 2,3% ενώ η Peugeot Citroen 1,5%. Η Skandia υποχωρεί κατά 3% και η TUI αντιδρά με πτώση 1,4% μετά την ανακοίνωση πώλησης μετοχών.

Ανοδικό άνοιγμα προοιωνίζουν για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, καθώς προβλέπεται ανάκαμψη μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας.

Δεν έχει προγραμματιστεί ανακοίνωση στατιστικών δεδομένων, ενώ από το μέτωπο των επιχειρηματικών ανακοινώσεων, τα αποτελέσματά της ανακοινώνει σήμερα η H.J. Heinz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v