Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση ευρωαγορών για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση

Υποχωρούν για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση οι τιμές των μετοχών και ο κλάδος ασφαλειών, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των 18 επιμέρους κλάδων του δείκτη Stoxx 600, εξαιτίας των ζημιών του τυφώνα Κατρίν.

Υποχωρούν για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση οι τιμές των μετοχών στην Ευρώπη, καθώς οι τιμές του πετρελαίου εκτινάσσονται πάνω από τα 70 δολάρια ανά βαρέλι.

Ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,26% στις 4.771 μονάδες και ο CAC 0,10% στις 4.338 μονάδες. Η αγορά του Λονδίνου παρέμεινε κλειστή λόγω αργίας.

Ο κλάδος ασφαλειών υποχωρεί 0,9% καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των 18 επιμέρους κλάδων του δείκτη Stoxx 600, καθώς διαφαίνεται ότι οι ασφαλιστικές θα πληρώσουν έως 30 δισ. δολ. σε αποζημιώσεις για τον τυφώνα Κατρίν, που πλήττει τις ΗΠΑ και διαταράσσει την προσφορά του ”μαύρου χρυσού”.

Η Allianz υποχωρεί 1,8%, η Swiss Reinsurance 1,5% και η Hannover Re 2,7%.

Εντονες είναι οι πιέσεις και στους εξαγωγείς, όπως η Volkswagen (-1,2%) και η Ericsson (-0,8%) που ανησυχούν για τις επιπτώσεις των ακριβών καυσίμων στην πορεία του μεγαλύτερου ”πελάτη” τους, των ΗΠΑ.

Στις λοιπές ειδήσεις, η Suedzucker, η Νο 1 επιχείρηση ζάχαρης της Ευρώπης, υποχωρεί 3% μετά την ανακοίνωση πώλησης 14,6 εκατ. νέων μετοχών προς 14 ευρώ έκαστη.

Πτωτικό άνοιγμα προοιωνίζονται οι προθεσμιακές αγορές και για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street, υπό την πίεση της εκτίναξης των τιμών του πετρελαίου.

Δεν έχει προγραμματιστεί ανακοίνωση στατιστικών στοιχείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v