Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος εν αναμονή macro ΗΠΑ στις ευρωαγορές

Σε υψηλότερα επίπεδα για πρώτη φορά σε τέσσερις συνεδριάσεις κινούνται οι τιμές των μετοχών στην Ευρώπη. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση κρίσιμων μακροοικονομικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία.

Σε υψηλότερα επίπεδα για πρώτη φορά σε τέσσερις συνεδριάσεις κινούνται οι τιμές των μετοχών στην Ευρώπη. Η Belgacom ενισχύεται μετά την ανακοίνωση βελτίωσης των αποτελεσμάτων της.

Εντονη κινητικότητα παρατηρείται στις καπνοβιομηχανίες, καθώς δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρουν ότι η Japan Tobacco ενδέχεται να εξαγοράσει κάποια ευρωπαϊκή εταιρία.

Η Gallaher Group, η Imperial Tobacco και η Altadis αντιδρούν με αισθητή άνοδο. Η Eramet πρωταγωνιστεί στα κέρδη των παραγωγών πρώτων υλών μετά το δημοσίευμα της ”Wall Street Journal” ότι η γαλλική εταιρία θα εξαγοραστεί.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,42% στις 5.277 μονάδες, ο DAX 0,42% στις 4.876 μονάδες και ο CAC 0,26% στις 4.389 μονάδες.

Τάσεις σταθεροποίησης προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση κρίσιμων μακροοικονομικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία, και δη του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Αυγούστου.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο δείκτης θα υποχωρήσει για πρώτη φορά σε τρεις μήνες (στο 92,5 από 92,7 τον Ιούλιο) εξαιτίας της εκτίναξης των τιμών του πετρελαίου σε επίπεδα-ρεκόρ.

Το απόγευμα πραγματοποιείται επίσης βαρυσήμαντη ομιλία του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Άλαν Γκρίνσπαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v