Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρκία: Αποζημίωση Nokia μετά την πώλησηTelsim

Η Nokia κατέληξε σε συμβιβαστική συμφωνία με την τουρκική κυβέρνηση που προβλέπει την αποζημίωση του φινλανδικού κολοσσού από την Telsim, όταν πωληθεί η εταιρία.

Τουρκία: Αποζημίωση Nokia μετά την πώλησηTelsim
Ο φινλανδικός κολοσσός στον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό Nokia, έφτασε σε συμβιβαστική συμφωνία με την τουρκική κυβέρνηση που προβλέπει την αποζημίωση της Nokia από την Telsim, τον δεύτερο μεγαλύτερο φορέα κινητής τηλεφωνίας της Τουρκίας, όταν πωληθεί η εταιρία.

Με βάση τη συμφωνία που υπογράφηκε με το Ταμείο Ασφάλισης Αποταμιεύσεων και Αποθεματικών της Τουρκίας, το οποίο ελέγχει και διαχειρίζεται την Telsim, η Nokia θα λάβει την αποζημίωση μετά την πώληση της τουρκικής εταιρίας, που έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο.

Το τελικό ποσό της αποζημίωσης θα καθοριστεί με βάση το μέγεθος των εσόδων από την πώληση. Η τουρκική κυβέρνηση ανέλαβε τον έλεγχο της Telsim από την χρεοκοπημένη οικογένεια Ουζάν, όπως και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία της.

Το ταμείο ισχυρίζεται ότι οι Ουζάν χρωστούν περί τα 6 δισ. δολάρια και σκοπεύει να ανακτήσει τμήμα των χρημάτων με την πώληση.

Η Nokia όπως και η αμερικανική ανταγωνιστική της Motorola είχαν δανείσει περί τα 3,4 δισ. δολάρια το 2000 στον τουρκικό όμιλο για να τον βοηθήσουν να στήσει το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v