Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μειώθηκαν 6,8% τα κέρδη εξαμήνου της Carrefour

Η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικού εμπορίου στον κόσμο, ανακοίνωσε πτώση κερδών 6,8% στο α’ εξάμηνο, εξαιτίας των κάθετων μειώσεων τιμών που επέβαλε για να αναπτερώσει την ζήτηση σε χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία.

Μειώθηκαν 6,8% τα κέρδη εξαμήνου της Carrefour
Η Carrefour, δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικού εμπορίου στον κόσμο, ανακοίνωσε πτώση κερδών 6,8% στο α’ εξάμηνο, εξαιτίας των κάθετων μειώσεων τιμών που επέβαλε για να αναπτερώσει την ζήτηση σε χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 687 εκατ. ευρώ από 737 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι αναλυτές περίμεναν 675 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος του ομίλου Luc Vandevelde έχει επεκτείνει το πρόγραμμα μείωσης των τιμών που ξεκίνησε ο διάδοχός του, για να αυξήσει το μερίδιο αγοράς στη Γαλλία, απ’ όπου καταλαμβάνει τα μισά από τα 73 δισ. ευρώ των ετήσιων πωλήσεων, αλλά τα ακριβά καύσιμα δεν επέτρεψαν αύξηση του όγκου πωλήσεων.

Η Carrefour είχε νωρίτερα ανακοινώσει ότι οι πωλήσεις της διεθνώς αυξήθηκαν 4,6% στο εξάμηνο, καθώς αυξήθηκαν τα έσοδα από την Βραζιλία και την Κίνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v