Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος ευρωαγορών, το βλέμμα στο ΑΕΠ των ΗΠΑ

Οι πετρελαϊκές μετοχές στηρίζουν σε υψηλότερα επίπεδα τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς το πετρέλαιο ενισχύεται για τρίτη συνεχόμενη μέρα. Το ενδιαφέρον στρέφεται στα κρίσιμα macro στην αμερικανική αγορά.

Οι πετρελαϊκές μετοχές στηρίζουν σε υψηλότερα επίπεδα τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς το πετρέλαιο κινείται για τρίτη συνεχόμενη μέρα στη Νέα Υόρκη πάνω από τα 70 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθούν και οι εταιρίες πρώτων υλών και εξορύξεων, όπως η Anglo American (1,6%) και η BHP Billiton (1,2%).

Η BP ενισχύεται 1,7% και η Total 2,2%.

Επιπλέον, η διαπραγμάτευση της μετοχής της France Telecom καθυστέρησε στο Παρίσι, καθώς φημολογήθηκε ότι η εταιρία θα συγκεντρώσει έως 3 δισ. ευρώ από πώληση μετοχών για την εξαγορά μεριδίου ελέγχου της ισπανικής Amena.

Ο τίτλος της Euronext ενισχύεται 1,8% μετά την αναβάθμιση των στόχων κερδοφορίας στο σύνολο του έτους.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,61% στις 5.288 μονάδες, ενώ ο DAX ακολουθεί με άνοδο 0,17% στις 4.800 μονάδες και ο CAC κερδίζει 0,4% στις 4.374 μονάδες.

Σταθεροποιητικό άνοιγμα προβλέπεται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street σύμφωνα με τις ενδείξεις από τις προθεσμιακές αγορές, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις εξελίξεις όσον αφορά το πλήγμα του τυφώνα Κατρίν, αλλά και την ανακοίνωση κρίσιμων στατιστικών στοιχείων.

Θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για το ΑΕΠ β΄ τριµήνου (αναθεωρηµένη µέτρηση), που οι αναλυτές εκτιμούν ότι αναπτύχθηκε με ρυθμό 3,4%, όσο και στο προηγούμενο διάστημα.

Επίσης θα δημοσιοποιηθεί ο δείκτης βιοµηχανίας ΡΜΙ Chicago Αυγούστου, με τις προβλέψεις να περιμένουν πτώση στο 61, από 63,5 τον Ιούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v