Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ωθηση από κοινωφελείς στις ευρωαγορές

Η προοπτική κορυφαίων συμφωνιών στον χώρο των ευρωπαϊκών κοινωφελών επιχειρήσεων προσφέρει στήριξη στα χρηματιστήρια της ηπείρου.

Η προοπτική κορυφαίων συμφωνιών στον χώρο των ευρωπαϊκών κοινωφελών επιχειρήσεων προσφέρει στήριξη στα χρηματιστήρια της ηπείρου.

Η ισπανική Gas Natural κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά της ομοεθνούς της Endesa, ενώ η γερμανική E.ON ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να καταθέσει προσφορά για τη Scottish Power.

Αναλυτές τονίζουν ότι υπάρχει ”πολύς χώρος για ενοποίηση στις κοινωφελείς επιχειρήσεις” και υπογραμμίζουν ότι πολλές εταιρίες έχουν βελτιώσει αισθητά τους ισολογισμούς τους τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια, με αποτέλεσμα να έχουν τη δυνατότητα να αναζητούν ευκαιρίες.

Ανοδικές τάσεις καταγράφει και ο κλάδος χημικών μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου και την ανακοίνωση ικανοποιητικών αποτελεσμάτων από την Air Liquide (+3,6%).

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν και οι ασφάλειες, μετά τα αποτελέσματα της Axa (+2,2%).

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,28% στις 5.352 μονάδες, ο DAX 0,57% στις 4.938 μονάδες και ο CAC 0,66% στις 4.459 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, καθώς το πετρέλαιο ακολουθεί πτωτική πορεία.

Σημαντικά κέρδη αναμένεται να αποκομίσουν οι κατασκευαστικές εταιρίες, όπως η Caterpillar, καθώς θα αναλάβουν την ανοικοδόμηση των πληγεισών από τον τυφώνα ”Κατρίνα” περιοχών.

Από το μακροοικονομικό μέτωπο, αναμένεται η ανακοίνωση του δείκτη υπηρεσιών Institute for Supply Management. Οι αναλυτές περιμένουν ότι ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 60 τον Αύγουστο από 60,5 τον Ιούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v