Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Και ο Berlusconi υπέρ της παραίτησης Fazio

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Silvio Berlusconi δήλωσε ότι είναι ορθή η πρόταση του υπουργού Οικονομικών να παραιτηθεί ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας Antonio Fazio, στο πλαίσιο του σκανδάλου Banca Antonveneta.

Και ο Berlusconi υπέρ της παραίτησης Fazio
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Silvio Berlusconi δήλωσε ότι είναι ορθή η πρόταση του υπουργού Οικονομικών να παραιτηθεί ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας Antonio Fazio, στο πλαίσιο του σκανδάλου για την εύνοια που έδειξε ο κεντρικός τραπεζίτης προς ιταλική τράπεζα εις βάρος ξένης τράπεζας για την αγορά της Banca Antonveneta.

Ο πρωθυπουργός αναφερόταν στα σχόλια που έκανε ο υπουργός Domenico Siniscalco το Σαββατοκύριακο, ζητώντας του να παραιτηθεί καθώς διεξάγεται επίσημη έρευνα όσον αφορά την υπόθεση της τράπεζας.

Ο κεντρικός τραπεζίτης φέρεται να ενημέρωνε τακτικά τον επικεφαλής της Banca Popolare για τις εξελίξεις όσον αφορά τον πόλεμο προσφορών για την Banca Antonveneta από την ολλανδική ABN Amro και την Popolare.

Ο Siniscalco είναι ο δεύτερος υπουργός σε δύο χρόνια που ζητά παραίτηση του Fazio. Μετά το σκάνδαλο της χρεοκοπίας της Parmalat Finanziaria το 2003, ο τότε υπουργός Giulio Tremonti κατηγόρησε τον Fazio ότι δεν κατόρθωσε να εντοπίσει εγκαίρως την κακοδιαχείριση στα οικονομικά του γαλακτοκομικού ομίλου. Ο Tremonti είχε χάσει εκείνη τη μάχη και υποχρεώθηκε σε παραίτηση τον Ιούλιο 2004.

Στο πλευρό του κεντρικού τραπεζίτη τάσσεται η εθνικιστική Λίγκα του Βορρά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v