Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Νέο βέτο σε εξαγορές αμυντικών εταιριών

Το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας επεκτείνει το δικαίωμα της κυβέρνησης να ασκήσει βέτο σε οποιαδήποτε πώληση μεριδίου εταιρίας που σχετίζεται με τον αμυντικό κλάδο σε ξένη εταιρία, μετά την προσπάθεια της Carlyle να αγοράσει την εταιρία κατασκευής κινητήρων MTU.

Γερμανία: Νέο βέτο σε εξαγορές αμυντικών εταιριών
Το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας επεκτείνει το δικαίωμα της κυβέρνησης να ασκήσει βέτο σε οποιαδήποτε πώληση μεριδίου εταιρίας που σχετίζεται με τον αμυντικό κλάδο σε ξένη εταιρία, περιλαμβάνοντας στους ”προστατευόμενους” τις επιχειρήσεις που κατασκευάζουν κινητήρες ντίζελ και κιβώτια ταχυτήτων για στρατιωτικά οχήματα, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου εγκρίθηκε χθες και δεν χρειάζεται να εγκριθεί και από την Άνω Βουλή, όπου κυριαρχεί η αντιπολίτευση, οπότε σύμφωνα με το υπουργείο θα ισχύσει ως νόμος από την ερχόμενη εβδομάδα.

Η απόφαση ελήφθη μια εβδομάδα αφότου ο καγκελάριος Gerhard Schroeder άφησε να εννοηθεί ότι θα μπλοκάρει την πώληση της εταιρίας κατασκευής κινητήρων MTU Friedrichshafen, η οποία ανήκει κατά 88% στην DaimlerChrysler, στον αμερικανικό επενδυτικό όμιλο Carlyle.

Η DaimlerChrysler έχει δηλώσει ότι σκοπεύει πρώτα να διαλύσει την MTU και στη συνέχεια να πωλήσει τμηματικά τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας.

Οι μέτοχοι μειοψηφίας της MTU, που έχουν δικαίωμα βέτο, θέλουν να πουλήσουν το μερίδιό τους στην Carlyle, αλλά αντιτίθενται η DaimlerChrysler, το συμβούλιο εργαζομένων της MTU και ο καγκελάριος Schroeder.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v