Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διόρθωση ευρωαγορών με το βλέμμα στη Wall

Πιέσεις ασκεί στον κατασκευαστικό κλάδο η ανακοίνωση της Lafarge για τα αποτελέσματα εξαμήνου, όπως και στον κλάδο ζυθοποιίας η ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της InBev, και οι αγορές κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα.

Πιέσεις ασκεί στον κατασκευαστικό κλάδο η ανακοίνωση της Lafarge για τα αποτελέσματα εξαμήνου, όπως και στον κλάδο ζυθοποιίας η ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της InBev, με αποτέλεσμα οι ευρωπαϊκές αγορές να κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα.

Η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου επιτείνει τις πιέσεις και αναμένεται να οδηγήσει σε πτωτικό άνοιγμα τη συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη.

Η Lafarge υποχωρεί 7,4%, ενώ η InBev 1,7%.

Στον αντίποδα η PPR, μητρική της Gucci, εκτινάσσεται 2% μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών εξαμήνου 13% και η Cap Gemini ενισχύεται 1,8%. Η Reuters Group αντιδρά με άνοδο 1,4% στην αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της από τη UBS σε ”αγορά” από ”ουδέτερη”.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,15% στις 5.385 μονάδες, ενώ ο DAX 0,12% στις 4.982 μονάδες και ο CAC 0,3% στις 4.472 μονάδες.

Πτωτικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία για τα επιδόµατα ανεργίας την εβδοµάδα έως 3 Σεπτεµβρίου, για τα οποία οι αναλυτές αναμένουν αύξηση κατά 315.000 μετά την αύξηση κατά 320.000 στην προηγούμενη µέτρηση.

Θα ανακοινωθούν επίσης τα αποθέµατα χονδρικής Ιουλίου, που αναμένεται ότι αυξήθηκαν κατά 0,6% από 0,7%, καθώς και η καταναλωτική πίστη Ιουλίου, που αναμένεται ότι διαμορφώθηκε στα 10 δισ. δολ. από 14,5 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v