Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση κερδών εξαμήνου 13% στην ενεργειακή Suez

Η τέταρτη μεγαλύτερη ενεργειακή της Ευρώπης, η Suez, ανακοίνωσε εκτίναξη κερδών α’ εξαμήνου 13% λόγω της αύξησης στις τιμές ενέργειας και φυσικού αερίου της Ευρώπης και πρόθεση αυξημένου φετινού μερίσματος 10%.

Αύξηση κερδών εξαμήνου 13% στην ενεργειακή Suez
Η τέταρτη μεγαλύτερη ενεργειακή της Ευρώπης Suez, ανακοίνωσε εκτίναξη κερδών α’ εξαμήνου 13% λόγω της αύξησης στις τιμές ενέργειας και φυσικού αερίου της Ευρώπης.

Ο όμιλος προγραμματίζει αύξηση του φετινού μερίσματος κατά 10%. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 1,5 δισ. ευρώ από 1,3 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα έσοδα αυξήθηκαν 8% στα 20,2 δισ. ευρώ από 18,7 δισ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος Gerard Mestrallet δήλωσε ότι η Suez θα ξεκινήσει την πώληση μετοχών συνολικού ύψους 2,4 δισ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά προς 11,4 δισ. ευρώ του 50% της Electrabel, της μεγαλύτερης επιχείρησης κοινής ωφέλειας του Βελγίου, που δεν κατέχει ακόμη.

Ο Mestrallet επιχειρεί να αυξήσει το μέγεθος του ομίλου πριν απελευθερωθούν οι αγορές ενέργειας και φυσικού αερίου στην Ευρώπη, το 2007.

Η γαλλική επιχείρηση θα δαπανήσει 1 δισ. ευρώ για την αύξηση της παραγωγής ενέργειας, με δύο η τρία νέα εργοστάσια καύσης φυσικού αερίου, μεταξύ άλλων, και να επενδύσει στην ”επόμενη γενιά” της πυρηνικής ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v