Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεσογειακή επέκταση εξετάζει η Orascom

Την πιθανότητα εξαγορών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ελλάδα, η Τουρκία η Ισπανία και η Γαλλία, εξετάζει η διοίκηση της τηλεπικοινωνιακής εταιρίας Orascom, όπως είπε εχθές ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας Ναγκουίμπ Σαουίρις. Ο κ. Σαουίρις απέκτησε πρόσφατα τη Wind και μέσω αυτής ποσοστό 51% στην Tellas.

Μεσογειακή επέκταση εξετάζει η Orascom
Την πιθανότητα εξαγορών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ελλάδα, η Τουρκία η Ισπανία και η Γαλλία, εξετάζει η διοίκηση της τηλεπικοινωνιακής εταιρίας Orascom, όπως είπε εχθές ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας Ναγκουίμπ Σαουίρις, ιδιοκτήτης και πρόεδρός της.

Η συγκεκριμένη εταιρία εξαγόρασε πρόσφατα μέσω δανεισμού την ιταλική Wind και ως εκ τούτου κατέχει το 51% της Tellas.

Η δήλωση έγινε στο πλαίσιο της παρουσίασης της στρατηγικής της ιταλικής Wind, για την οποία μεταξύ άλλων ο κ. Σαουίρις είπε ότι προτίθεται να κάνει δημόσια προσφορά για εισαγωγή των μετοχών της στο ιταλικό χρηματιστήριο στο τέλος του επόμενου χρόνου.

Είναι ουσιαστικά η πρώτη φορά που ο κ. Σαουίρις αναφέρεται στα σχέδιά του τόσο για τη μητρική εταιρία όσο και για άλλες συμμετοχές της Wind, και φυσικά αίσθηση προκαλεί ότι αναφέρει την ελληνική αγορά ως ενδιαφέρουσα.

Θεωρεί άλλωστε, σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών πρακτορείων, ότι η παρουσία του στην Ελλάδα θα ενισχύσει τη θέση της αιγυπτιακής εταιρίας στην περιοχή της Μεσογείου.

Στ. Ζ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v