Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στον Dax, κέρδη στις λοιπές ευρωαγορές

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, με εξαίρεση και πάλι τον γερμανικό DAX, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι η νέα κυβέρνηση θα υποχρεωθεί σε συνασπισμό που θα καθυστερήσει την προώθηση μεταρρυθμίσεων.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, με εξαίρεση και πάλι τον γερμανικό DAX, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι η νέα κυβέρνηση θα υποχρεωθεί σε συνεργασίες συνασπισμού που θα περιορίσουν τις δυνατότητες προώθησης των μεταρρυθμίσεων.

Το βαρόμετρο της αγοράς της Φρανκφούρτης κινείται με απώλειες 0,30%, στις 4.896 μονάδες. Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο ενισχύεται 0,33%, στις 5.364 μονάδες, ενώ ο CAC στο Παρίσι 0,22%, στις 4.480 μονάδες.

Οι πετρελαϊκές εταιρίες κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα μετά την ανάκτηση ανοδικών τάσεων στο πετρέλαιο. Η Total ενισχύεται 1% και η BP 2%.

Οι εταιρίες λιανικού εμπορίου υποχωρούν μετά την ανακοίνωση της Kingfisher (-,31%) για αισθητά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις αποτελέσματα.

Η δανέζικη TDC εκτινάσσεται 6,4%, καθώς ”ακούγεται” ότι την προσεγγίζουν δύο ομάδες εταιριών εξαγορών.

Η Hermes International ενισχύεται 2,3% μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών εξαμήνου 12% για τα πολυτελή προϊόντα της.

Η ABN Amro αντιδρά με άνοδο 1,3% στην τελική εξασφάλιση της ιταλικής Banca Antonveneta, η οποία αντιδρά με πτώση 0,5%.

Η Electrolux ενισχύεται 2,3% μετά την αύξηση του μεριδίου της οικογένειας Βάλεμπεργκ στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Ανοδικές τάσεις προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, σε μια ημέρα ιδιαίτερα πλούσια σε μακροοικονομικές ανακοινώσεις.

Θα ανοικοινωθεί ο δείκτης µεταποίησης Empire Σεπτεµβρίου (οι αναλυτές περιμένουν αύξηση 0,5%), ο δείκτης τιµών καταναλωτή Αυγούστου (αναμένεται αύξηση 3,7% μετά το 3,2% του Ιουλίου), τα επιδόματα ανεργίας (αναμένεται αύξηση κατά 350.000 από 319.000 στην τελευταία µέτρηση) και τέλος ο δείκτης βιοµηχανίας Philadelphia Fed Σεπτεµβρίου (αναμένεται αισθητή πτώση στο 13 από 17,5).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v