Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δύο ομάδες εξαγορών ”φλερτάρουν” την TDC Δανίας

Δύο διαφορετικές ομάδες εταιριών εξαγορών κινούνται προς την κατεύθυνση της αγοράς του κορυφαίου φορέα κινητής τηλεφωνίας της Δανίας TDC σε μια συμφωνία που θα πλησιάζει τα 12 δισ. δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Δύο ομάδες εξαγορών ”φλερτάρουν” την TDC Δανίας
Δύο διαφορετικές ομάδες εταιριών εξαγορών κινούνται προς την κατεύθυνση της αγοράς του κορυφαίου φορέα κινητής τηλεφωνίας της Δανίας TDC σε μια συμφωνία που θα πλησιάζει τα 12 δισ. δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Τον περασμένο μήνα η TDC είχε δηλώσει, απαντώντας σε ανάλογο δημοσίευμα, ότι από καιρού εις καιρόν λαμβάνει εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, τις οποίες προφανώς μελετά.

Σύμφωνα με το τωρινό δημοσίευμα, η νεοϋρκέζικη Kohlberg Kravis Roberts, αφού δεν κατόρθωσε να σχηματίσει δική της κοινοπραξία για να κάνει προσφορά στην TDC, συντάχθηκε με ομάδα ενδιαφερόμενων αγοραστών στην οποία περιλαμβάνονται οι λονδρέζικες Apax Partners και Permira Advisors, καθώς και οι αμερικανικές Blackstone Group και Providence Equity Partners.

Η ομάδα έχει ήδη καταθέσει προσφορά στο διοικητικό συμβούλιο της TDC αλλά δεν έχει εισέλθει στο στάδιο των συνομιλιών. Οι αναλυτές θεωρούν επί μακρόν ότι η εύπορη TDC, πρώην κρατικό μονοπώλιο, θα γίνει στόχος εξαγοράς από buyout funds.

Η χρονική στιγμή για μια προσφορά θεωρείται κατάλληλα, καθώς πρόσφατα ομάδα στην οποία συμμετείχαν η Blackstone, η Providence και η Permira έχασε την δημοπρασία της ισπανικής Amena, την οποία εξασφάλισε ”στο παρά πέντε” η France Telecom.

Οι private equity firms ”εχασαν” επίσης κι άλλες καλές πωλήσεις τηλεπικοινωνιών, όπως την ιταλική Wind και την Cesky Telecom.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal η έταιρη ομάδα που ενδιαφέρεται για την TDC αποτελείται από τις βρετανικές Cinven Group και BC Partners και τις αμερικανικές Apollo Management και Silver Lake Partners.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v