Περικοπές 2.400 θέσεων αναγγέλλει η Siemens

Η Siemens, η μεγαλύτερη εταιρία μηχανολογικού εξοπλισμού της Γερμανίας, θα προχωρήσει σε περικοπές 2.400 θέσεων εργασίας και θα αντικαταστήσει τον επικεφαλής των υπηρεσιών ηλεκτρονικών υπολογιστών, προκειμένου να ανατραπεί η πορεία ζημιών της μονάδας.

Περικοπές 2.400 θέσεων αναγγέλλει η Siemens
Η Siemens, η μεγαλύτερη εταιρία μηχανολογικού εξοπλισμού της Γερμανίας, θα προχωρήσει σε περικοπές 2.400 θέσεων εργασίας και θα αντικαταστήσει τον επικεφαλής της μονάδας υπηρεσιών ηλεκτρονικών υπολογιστών, προκειμένου να ανατραπεί η πορεία ζημιών της μονάδας.

Με τις περικοπές στη μονάδα Siemens Business Services θα εξοικονομηθούν 1,5 δισ. ευρώ σε δύο χρόνια, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας από το Μόναχο.

Ο Adrian von Hammerstein, επικεφαλής της μονάδας SBS, θα αποχωρήσει, με αποτέλεσμα να γίνει ο δεύτερος επικεφαλής μονάδας που φεύγει, μετά τον Lothar Pauly που αντικαταστάθηκε στις αρχές του μήνα.

Η Siemens ανακοίνωσε ότι θα μειώσει απροσδιόριστο αριθμό εργαζομένων και στη μονάδα Siemens Communications, στην οποία ήταν επικεφαλής ο Pauly.

Οι περικοπές αποφασίζονται μια ημέρα μετά τις γερμανικές εκλογές. Την τελευταία φορά που ανήγγειλε η Siemens μεγάλες απολύσεις ήταν τον Ιούλιο 2003, όταν είχαν καταργηθεί 2.300 θέσεις εργασίας στη μονάδα δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v