Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενέργεια, πρώτες ύλες ωθούν τις ευρωαγορές

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με πρωταγωνιστές την ενέργεια και τις πρώτες ύλες.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με πρωταγωνιστές την ενέργεια και τις πρώτες ύλες. Η BP ενισχύεται 1,5% και η Total 1,2% μετά την πρόβλεψη της Deutsche Bank ότι η προσφορά θα παραμείνει περιορισμένη του χρόνου και οι τιμές κοντά στα 65 δολ. ανά βαρέλι.

Οι μεταλλευτικές BHP (+1,3%) και Rio Tinto (1,8%) ενισχύονται μετά την αύξηση της σύστασης για τις μετοχές τους από τη UBS.

Η δανέζικη τηλεπικοινωνιακή TDC αντιδρά με εκτίναξη 4% στο δημοσίευμα ότι η Apax Partners Worldwide κατέθεσε προσφορά εξαγοράς της.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,57% στις 5.414 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται 1,39% στις 4.974 μονάδες και ο CAC 0,89% στις 4.519 μονάδες.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες στη Νέα Υόρκη, καθώς αναμένεται εκδήλωση αγοραστικού ενδιαφέροντος μετά την πρόσφατη υποχώρηση σε χαμηλά επίπεδα.

Ανοδικά αναμένεται να αντιδράσει η Intel Corp. στην αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της από την Credit Suisse First Boston.

Από το στατιστικό μέτωπο αναμένεται η ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου για το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, το οποίο εκτιμάται ότι συρρικνώθηκε στα 193 δισ. δολ. στο β΄τρίμηνο από το ρεκόρ των 195,1 δισ. δολ. στο προηγούμενο διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v