Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέντε ασφαλιστικές εξαπάτησαν θύματα του Κατρίνα

Πέντε ασφαλιστικές εταιρίες των ΗΠΑ κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν επιζήσαντες του τυφώνα Κατρίνα για να γλιτώσουν αποζημιώσεις εκατομμυρίων δολαρίων. Εβαζαν τους ασφαλισμένους να αποποιηθούν διεκδικήσεων με αντάλλαγμα ένα ”τσεκ” για τα άμεσα έξοδα.

Πέντε ασφαλιστικές εξαπάτησαν θύματα του Κατρίνα
Πέντε ασφαλιστικές εταιρίες των ΗΠΑ κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν επιζήσαντες του τυφώνα Κατρίνα για να γλιτώσουν αποζημιώσεις εκατομμυρίων δολαρίων.

Την κατηγορία διατύπωσε ο γενικός εισαγγελέας Μισισιπή Jim Hood, ο οποίος και έχει προχωρήσει στα απαραίτητα νομικά μέτρα εναντίον τους.

Ισχυρίζεται ότι ασφαλιστές των εταιριών ζητούν από τους ασφαλισμένους να υπογράψουν ότι υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες, καθώς οι ζημιές από τις πλημμύρες δεν καλύπτονται στα ασφαλιστικά συμβόλαια.

Για να εξασφαλίσουν την αναγνώριση ότι οι ζημιές στα σπίτια τους ήταν αποτέλεσμα πλημμύρας, οι ασφαλιστικές δίνουν σε αντάλλαγμα στους ασφαλισμένους ”στο χέρι” μια επιταγή για τα τρέχοντα έξοδα.

Ο εισαγγελέας Hood δήλωσε ότι ”απαιτώ από τις ασφαλιστικές εταιρίες να πληρώσουν στους πολίτες του Μισισιπή όσα πραγματικά τους οφείλουν,” προσθέτοντας ότι η συμπεριφορά τους δείχνει ασυνειδησία.

Οι εν λόγω εταιρίες είναι οι Nationwide Mutual Insurance, Mississippi Farm Bureau Insurance, State Farm Fire and Casualty, Allstate Property and Casualty και United Services Automobile Association.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v