Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: Προβλέπει επιβράδυνση, ειδικά στην Ευρώπη

Επιβράδυνση διαβλέπει στη διεθνή οικονομική ανάπτυξη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξαιτίας της εκτίναξης των τιμών του πετρελαίου σε επίπεδα-ρεκόρ, υπογραμμίζοντας την έντονη ευπάθεια της ευρωπαϊκής οικονομίας στις υψηλές τιμές των καυσίμων.

ΔΝΤ: Προβλέπει επιβράδυνση, ειδικά στην Ευρώπη
Επιβράδυνση διαβλέπει στη διεθνή οικονομική ανάπτυξη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξαιτίας της εκτίναξης των τιμών του πετρελαίου σε επίπεδα-ρεκόρ.

Ο διεθνής οργανισμός προβλέπει μάλιστα έντονη επιβράδυνση στην Ευρώπη και υπογραμμίζει την έντονη ευπάθεια της ευρωπαϊκής οικονομίας στις υψηλές τιμές των καυσίμων. Αντιθέτως, αναμένει κατακόρυφη βελτίωση στην ιαπωνική οικονομία.

Σύμφωνα με προσχέδιο της φθινοπωρινής έκθεσης του ΔΝΤ, που επισήμως θα δημοσιοποιηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου, η πρόβλεψη υποβαθμίζεται κάθετα για τις τέσσερις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές οικονομίες. Ιδίως για τη Γερμανία, η οποία θα αναπτυχθεί μόλις κατά 0,8% φέτος, δεν προβλέπεται σημαντική βελτίωση μετά τις εκλογές, ασχέτως αποτελέσματος, και η εκτίμηση για το 2006 διαμορφώνεται στο 1,2% από 1,9%.

Για τη Γαλλία, που υπήρξε από τους στυλοβάτες της ευρωζώνης τα τελευταία χρόνια, προβλέπεται ανάπτυξη 1,5% έναντι της πρόβλεψης του Απριλίου για 2%. Η πρόβλεψη 2006 μειώνεται στο 1,8% από 2,2%.

Στην Ιταλία αναμένεται μηδενική ανάπτυξη σε σχέση με προηγούμενη πρόβλεψη για 1,2%. Στη Βρετανία αναμένεται 1,9% το 2005 και 2,2% του χρόνου, έναντι 2,6% και για τα δύο έτη στην προηγούμενη εκτίμηση.

Η Ιαπωνία αναμένεται να αναπτυχθεί 2% φέτος και το 2006.

Οι ΗΠΑ εμφανίζονται να διαχειρίζονται καλύτερα την εκτίναξη των τιμών πετρελαίου και των πρώτων υλών και η πρόβλεψη του ΔΝΤ, η οποία βεβαίως έγινε πριν τον τυφώνα ”Κατρίνα”, παραμένει στο 3,5% για το 2005 και 3,3% για το 2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v