Επιτόκια και πετρέλαιο πιέζουν τις ευρωαγορές

Υπό την πίεση της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων και της νέας ανόδου των τιμών του πετρελαίου, οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα.

Υπό την πίεση της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων και της νέας ανόδου των τιμών του πετρελαίου, οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα.

Τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των χρηματιστηρίων εμφανίζει ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, που υποχωρεί κατά 1,34% στις 4.896 μονάδες, καθώς πιέζεται επιπλέον από τη μετεκλογική στασιμότητα στη Γερμανία.

Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 0,69% στις 5.408 μονάδες, ενώ ο CAC στο Παρίσι κατά 1,03% στις 4.485 μονάδες.

Αισθητή είναι η πτώση των εταιριών με μεγάλο άνοιγμα στην αμερικανική αγορά, όπως η L’Oreal (-0,9%) και μεγάλη εξάρτηση από τα πετρελαϊκά παράγωγα, όπως η χημική BASF (-1,3%).

Η E.ON υποχωρεί κατά 1,9% και η Siemens κατά 1,7%, ενώ η Deutsche Bank βυθίζεται κατά 2,2% μετά την υποβάθμιση της μετοχής της από την JP Morgan σε ”ουδέτερη” από ”υπερ-στάθμιση”.

Η Gaz de France αντιδρά με άνοδο 1,4% και η Inditex με άνοδο 4,4% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους. Η Aegis Group εκτινάσσεται κατά 19% στην προοπτική εξαγοράς της από μεγάλο διαφημιστικό όμιλο.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται επιφυλακτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτης στη Νέα Υόρκη, μετά την αύξηση των επιτοκίων και καθώς η αγορά παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις όσον αφορά την έλευση του τυφώνα ”Ρίτα” στην ήπειρο, που ωθεί υψηλότερα τις τιμές του πετρελαίου.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα αποτελέσματα της Morgan Stanley, ενώ δεν έχει προγραμματιστεί ανακοίνωση στατιστικών στοιχείων κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v