Η UBS αγοράζει χρηματιστηριακή της Κίνας

Η UBS θα καταστεί ο πρώτος ξένος χρηματοοικονομικός όμιλος που αγοράζει σημαντικό μερίδιο σε κινεζική χρηματιστηριακή εταιρία, επενδύοντας 210 εκατ. δολ. στην Beijing Securities.

Η UBS αγοράζει χρηματιστηριακή της Κίνας
Η UBS θα καταστεί ο πρώτος ξένος χρηματοοικονομικός όμιλος που αγοράζει σημαντικό μερίδιο σε κινεζική χρηματιστηριακή εταιρία, με μια συμφωνία ύψους 1,7 δισ. γουάν (210 εκατ. δολ.) για επένδυση στην Beijing Securities, με την οποία ο ελβετικός όμιλος θα αποκτήσει θεαματική επιρροή στην προβληματική εταιρία.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις συνομιλίες των δύο πλευρών, η UBS πιθανότατα θα αποκτήσει μεγάλη βαρύτητα στη διοίκηση της Beijing Securities προσφέροντας σε αντάλλαγμα τη διάσωση της χρηματιστηριακής, που είχε απώλειες 160 εκατ. γουάν πέρσι.

Η κίνηση θα λειτουργήσει ως ”τεστ” για τη χαλάρωση της απαγόρευσης ξένων επενδύσεων στις εγχώριες χρηματιστηριακές που μελετούν οι κινεζικές αρχές, την οποία ανέφεραν πρώτοι οι ”Financial Times” την περασμένη εβδομάδα.

Με τη συμφωνία με την Beijing Securities η UBS θα μπορέσει να ανταγωνιστεί την Goldman Sachs, που είναι ο μόνος ξένος όμιλος με πλήρη πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίου της Κίνας, μετά την περσινή έναρξη αμφιλεγόμενης κοινοπραξίας με εγχώρια χρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v