Σταθεροποίηση τιμών στις ευρωαγορές

Τάσεις σταθεροποίησης μετά τα σημαντικά κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές. Αισθητή άνοδο παρουσιάζουν οι μετοχές πρώτων υλών μετά τη νέα άνοδο του τιμών χαλκού και χρυσού.

Τάσεις σταθεροποίησης μετά τα σημαντικά κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές.

Αισθητή άνοδο παρουσιάζουν οι μετοχές πρώτων υλών όπως η BHP Billiton και η Rio Tinto Group μετά την άνοδο του τιμών του χαλκού σε επίπεδα ρεκόρ και του χρυσού στα υψηλότερα επίπεδα 17 ετών.

Οι κοινωφελείς οργανισμοί, όπως η E.ON (-0,5%) και οι υπόλοιποι ενεργοβόροι κλάδοι υποχωρούν, καθώς το πετρέλαιο ανακτά ανοδικές τάσεις και κινείται πάνω από τα 66 δολάρια ανά βαρέλι.

Η BHP ενισχύεται 0,4% και η Rio Tinto 1,3%. Οι μετοχές μεταλλευτικών εταιριών υποστηρίζονται και από την ανακοίνωση της εκτίμησης της Merrill Lynch ότι οι τιμές σιδηρομεταλλεύματος θα κινούνται μέχρι το τέλος της δεκαετίας 18% υψηλότερα από τον μακροπρόθεσμο ιστορικό μέσο όρο των 20 με 22 δολαρίων.

Η Boots αντιδρά με πτώση 2,8% στην ανακοίνωση πτώσης των πωλήσεων στην αλυσίδα φαρμακαγορών Boots The Chemist.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί ανεπαίσθητα 0,04% στις 5.043 μονάδες, ενώ ο DAX κινείται με απώλειες της τάξης του 0,10% στις 5.043 μονάδες και ο CAC με πτώση 0,20% στις 4.590 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v