Η Daimler ωθεί πάνω από τις 5.000 τον Dax (update)

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου δημιουργεί θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές συναλλαγές και τα χρηματιστήρια της ηπείρου εμφανίζουν ανοδικές τάσεις. Πάνω από τις 5.000 μονάδες ο Dax.

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου δημιουργεί θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές συναλλαγές και τα χρηματιστήρια της ηπείρου εμφανίζουν ανοδικές τάσεις.

Ευνοϊκά επιδρούν οι τάσεις από την αμερικανική αγορά, όπου οι βασικοί δείκτες έκλεισαν χθες σταθεροποιητικά αλλά κινήθηκαν ανοδικά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν οι ενεργοβόροι κλάδοι και δη οι χημικές επιχειρήσεις. Η BASF ενισχύεται 0,8% ενώ η L’Oreal 0,9%.

Σημαντική στήριξη προσφέρει στον δείκτη DAX η εκτίναξη της μετοχής της DaimlerChrysler κατά 2,9% μετά την ανακοίνωση περικοπών θέσεων στη Mercedes-Benz.

Η εκτίναξη της δεικτοβαρούς Daimler ωθεί το βαρόμετρο της γερμανικής αγοράς πάνω από το ψυχολογικό σημαντικό επίπεδο των 5.000 μονάδων. Η τεχνική ανάλυση υποδεικνύει ότι, εάν σταθεροποιηθεί η αγορά πάνω από αυτό το επίπεδο, ο επόμενος στόχος για τον δείκτη το 2005 είναι οι 5.035 μονάδες.

Κατά τα λοιπά η Hennes & Mauritz αντιδρά με άνοδο 2% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Η Allianz ενισχύεται 1,8% μετά την αναβάθμισή της από την Deutsche Bank σε ”αγορά” από ”διακράτηση” και η BNP Paribas παρουσιάζει άνοδο 1,7% μετά την αναβάθμιση από την Goldman Sachs σε ”υπερ-απόδοση” από ”ίση απόδοση”.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,48% στις 5.473 μονάδες, ενώ ο CAC 0,75% στις 4.880 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές.

Με ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών Αυγούστου, που εκτιμάται ότι αυξήθηκαν 0,7% μετά την καταβύθιση 4,9% του προηγούμενου μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v