Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mercedes: Στις 8.000 οι περικοπές θέσεων

Η αυτοκινητοβιομηχανία DaimlerChrysler θα περικόψει 8.000 θέσεις εργασίας στην προβληματική μονάδα Mercedes, κατά πάσα πιθανότητα μέσω εθελουσίας εξόδου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου.

Mercedes: Στις 8.000 οι περικοπές θέσεων
Η αυτοκινητοβιομηχανία DaimlerChrysler θα περικόψει 8.000 θέσεις εργασίας στην προβληματική μονάδα Mercedes, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου.

Η εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten αναφέρει ότι οι περικοπές είναι 3.000 περισσότερες από τις 5.000 που αναμένονταν και θα ανακοινωθούν την Τετάρτη.

Τα κέρδη της Mercedes μειώνονται διαρκώς εξαιτίας κυρίως των έντονων ζημιών στα Smart και τον περασμένο μήνα η DaimlerChrysler τοποθέτησε τον Dieter Zetsche, πρώην επικεφαλής της αμερικανικής μονάδας Chrysler, επικεφαλής της Mercedes, σε αντικατάσταση του διευθύνοντος συμβούλου Juergen Schrempp.

Πέρσι η DaimlerChrysler συμφώνησε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο πλαίσιο των εργασιακών μεταρρυθμίσεων, που σημαίνει ότι οι τωρινές περικοπές θα γίνουν πιθανότατα μέσω εθελουσίας εξόδου. Η εταιρία απασχολεί 160.000 ανθρώπους στη Γερμανία και 385.000 διεθνώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v