Η Liberty Global αγοράζει 100% της Cablecom

Η Liberty Global ανακοίνωσε θα αγοράσει το σύνολο της Cablecom προς 2,825 δισ. ελβετικά φράγκα, μια μέρα μόλις μετά την δήλωση της ελβετικής εταιρίας ότι θα προχωρήσει σε αρχικές δημόσιες εγγραφές, που αποτιμούν την επιχείρηση στα 3,5 δισ. φράγκα.

Η Liberty Global αγοράζει 100% της Cablecom
Η Liberty Global ανακοίνωσε θα αγοράσει το σύνολο της Cablecom προς 2,825 δισ. ελβετικά φράγκα, μια μέρα μόλις μετά την δήλωση της ελβετικής εταιρίας ότι θα προχωρήσει σε αρχικές δημόσιες εγγραφές στην κλίμακα των 57 με 70 φράγκων, που αποτιμά την επιχείρηση στα 3,5 δισ. φράγκα.

Η αμερικανική εταιρία καλωδιακής τηλεφωνίας ανακοίνωσε ότι η συμφωνία εξαγοράς του μεγαλύτερου ελβετικού παροχέα καλωδιακής τηλεφωνίας θα κλείσει τον Οκτώβριο 2005, ενώ η Cablecom δεν σχολίασε το δημοσίευμα.

Εφόσον υπογραφεί το συμβόλαιο, η Liberty θα καταστεί ο μεγαλύτερος φορέας ευρυζωνικής καλωδιακής επικοινωνίας σε 11 από τις 14 ευρωπαϊκές αγορές που έχει παρουσία.

Η ελβετική εταιρία ανήκει κατά πλειοψηφία στις Apollo Management, Goldman Sachs Capital Partners και TowerBrook Capital Partners –το venture capital που αποκολλήθηκε από το Soros Private Equity- οι οποίες από κοινού ελέγχουν το 53% της Cablecom.

Το υπόλοιπο μετοχικό κεφάλαιο της επιχείρησης ανήκει σε τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v