Ανταλλαγή καταστημάτων μεταξύ Carrefour και Tesco

Σε μια παγκόσμια πρωτιά, οι υπεραγορές Carrefour και Tesco ανακοίνωσαν ανταλλαγή περιουσιακών στοιχείων. Έτσι, η γαλλική εταιρία θα διαθέσει τις αλυσίδες της στη Σλοβακία και την Τσεχία και θα λάβει σε αντάλλαγμα τις οκτώ εγκαταστάσεις της Tesco στην Ταϊβάν.

Ανταλλαγή καταστημάτων μεταξύ Carrefour και Tesco
Η Carrefour και η Tesco, οι Νο 2 και Νο 5 αλυσίδες υπεραγορών στον κόσμο, ανακοίνωσαν ανταλλαγή περιουσιακών στοιχείων. Έτσι, η γαλλική εταιρία θα διαθέσει τις αλυσίδες της στη Σλοβακία και την Τσεχία και θα λάβει σε αντάλλαγμα τις οκτώ εγκαταστάσεις της Tesco στην Ταϊβάν.

Η συμφωνία εντάσσεται στην πολιτική της Carrefour να αποχωρήσει από αγορές όπου δεν διαθέτει κυρίαρχη θέση. Η Tesco, που κατέχει τη Νο 1 θέση στη Σλοβακία και τη Νο 4 στην Τσεχία, θα χρησιμοποιήσει τη συμφωνία για να επεκτείνει τις ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις της στην Κεντρική Ευρώπη.

Είναι η πρώτη φορά που υπογράφεται τέτοιο συμβόλαιο μεταξύ των μεγάλων ομίλων λιανικής, αλλά φαίνεται ότι θα γίνει συνήθης τακτική σύντομα, καθώς οι μεγάλες αλυσίδες προσπαθούν να σταθεροποιηθούν σε συγκεκριμένες αγορές.

Το συμβόλαιο προβλέπει ότι τα 11 καταστήματα της Carrefour στην Τσεχία και τα 4 στη Σλοβακία θα μεταφερθούν στη βρετανική Tesco προς 189,4 εκατ. ευρώ. Η Carrefour θα λάβει τα έξι καταστήματα και δύο εργοστάσια της Tesco στην Ταϊβάν, που έχουν αξία 132 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v