Ρευστοποιήσεις στις ευρωαγορές

Μικτές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς σημειώνονται ρευστοποιήσεις κερδών μετά τα δυναμικά κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης.

Μικτές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς σημειώνονται ρευστοποιήσεις κερδών μετά τα δυναμικά κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, ενώ από την άλλη ο κλάδος πρώτων υλών εμφανίζει αισθητή άνοδο στο πλαίσιο της εκτίναξης των τιμών χαλκού και χρυσού.

Η BHP ενισχύεται 1,5% και η Rio Tinto 1,1%.

Η Boots Group προκαλεί πιέσεις στο βρετανικό λιανεμπόριο μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων και ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,16%, στις 5.486 μονάδες.

Στη Φραγκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,39% στις 5.029 μονάδες και ο CAC 0,35% στις 4.583 μονάδες.

Η Groupe Danone υποχωρεί 1% μετά το δημοσίευμα ότι θα επιχειρήσει να εξαγοράσει τη Royal Numico για να αποτρέψει προσπάθειες επιθετικής εξαγοράς.

Η E.ON καθώς και οι περισσότερες ενεργοβόρες επιχειρήσεις υποχωρούν καθώς το πετρέλαιο κινείται ανοδικά.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού ΑΕΠ, που αναμένεται ότι αναπτύχθηκε 3,3% κατά το β’ τρίμηνο, όσο και στο προηγούμενο διάστημα.

Θα ανακοινωθούν επίσης τα στοιχεία για τα επιδόµατα ανεργίας στην εβδοµάδα µέχρι 24/9, που προβλέπεται ότι διαμορφώθηκαν στα 418.000 έναντι 432.000 στην προηγούμενη μέτρηση, που ακολούθησε το χτύπημα του τυφώνα στις ΗΠΑ.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v