Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ford ”κόβει” τους μισούς προμηθευτές εξαρτημάτων

Η Ford Motor θα μειώσει στο ήμισυ τους προμηθευτές εξαρτημάτων και θα υπογράψει μακροπρόθεσμα συμβόλαια με τους υπολοίπους, σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Ford.

Η Ford ”κόβει” τους μισούς προμηθευτές εξαρτημάτων
Η Ford Motor θα μειώσει στο ήμισυ τους προμηθευτές εξαρτημάτων και θα υπογράψει μακροπρόθεσμα συμβόλαια με τους υπολοίπους, σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Ford στην Κολονία της Γερμανίας.

Κατά τους αναλυτές πρόκειται για μια απαραίτητη πλην όμως όχι επαρκή κίνηση για την μεταστροφή των αποτελεσμάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Παρατηρητές αναφέρουν ότι ”δεν είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζει η εταιρία μια καινούργια στρατηγική που στο τέλος δεν αποδίδει γιατί, άλλο είναι να ανακοινώνεις μια αλλαγή και άλλο να την εφαρμόζεις.”

Πάντως το πρόγραμμα καλύπτει 35 δισ. δολάρια που δαπανά η Ford για βασικά εξαρτήματα όπως καθίσματα, λάστιχα και αντλίες. Οι περικοπές αφορούν μοντέλα Ford, Lincoln και Mercury καθώς και μάρκες του εξωτερικού όμως Jaguar, Volvo και Mazda.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, η Ford έχει ήδη επιλέξει επτά εταιρίες ως βασικούς προμηθευτές που θα κρατήσει με νέα συμβόλαια, μεταξύ των οποίων η Delphi, η Johnson Controls, η Lear, η Visteon, η σουηδική Autoliv, η καναδέζικη Magna International και η ιαπωνική Yazaki.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v