Ηπια άνοδος στις ευρωαγορές εν όψει της Fed

Ηπια ανοδικές τάσεις σημειώνουν οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές. Το ενδιαφέρον είναι επιλεκτικό και οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση εν αναμονή της κρίσιμης απόφασης της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια.

Ηπια ανοδικές τάσεις σημειώνουν οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές.

Το ενδιαφέρον είναι επιλεκτικό και οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση εν αναμονή της κρίσιμης απόφασης της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια.

Η συντριπτική πλειοψηφία των οικονομολόγων περιμένει ότι η Fed θα αποφασίσει αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25 μονάδες στο 2,5% και θα επαναλάβει ότι θα προχωρήσει σε ”μετρημένες” αυξήσεις στη συνέχεια.

Αισθητή άνοδο παρουσιάζει ο κλάδος τροφίμων και ποτών χάρη στη Unilever, για την οποία η Morgan Stanley δήλωσε ότι μπορεί να αναδειχθεί στη θετική έκπληξη της φετινής χρονιάς, αναβαθμίζοντας την μετοχή σε ”υπερ-στάθμιση” από ”ίση στάθμιση”.

Ανοδικές τάσεις διατηρούν και οι τίτλοι που σχετίζονται με τον κλάδο ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπως η Cap Gemini και η Misys, μετά τα πολύ καλά κέρδη που ανακοίνωσε η αμερικανική Google.

Στον αντίποδα η φαρμακοβιομηχανία Roche υποχωρεί 2,7%, καθώς τα αποτελέσματα 2004 ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων. Η Fiat δεν κατόρθωσε να φτάσει σε συμφωνία με την General Motors για την εξαγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας της και αντιδρά με βύθιση 4,4%.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,13% στις 4.913 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται 0,34% στις 4.294 μονάδες και ο CAC 0,22% στις 3.947 μονάδες.

Μικτές τάσεις, με άνοδο για τον Dow Jones και πτώση για τον S&P, προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall οι προθεσμιακές αγορές.

Η προοπτική της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων έχει πλήρως προεξοφληθεί στην αγορά, κατά τους αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v