Διατηρείται η θετική κίνηση στις ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ επικρατεί κλίμα επιφύλαξης εν όψει της σημερινής συνεδρίασης της FED για το θέμα των επιτοκίων. Θετικά τα μηνύματα για τους κλάδους πρώτων υλών και αυτοκινήτων.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, υποβοηθούμενες από εταιρίες όπως η BHP Billiton και η Rio Tinto Group, που στηρίζονται στην αισιοδοξία ότι η κινεζική ζήτηση θα βοηθήσει στη διατήρηση των σταθερών τιμών στα εμπορεύματα.

Συγκεκριμένα, η Citigroup Inc. προχώρησε σε αύξηση των προβλέψεων της για τις τιμές των μετοχών των δύο μεταλλευτικών εταιριών.

Οι μετοχές εταιριών υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της STMicroelectronics NV, σημείωσαν άνοδο μετά την πρόβλεψη της Credit Suisse First Boston ότι τα κέρδη της βιομηχανίας θα βελτιωθούν.

Ωστόσο η Ciba Speciality Chemicals AG, η νούμερο 1 βιομηχανία κατασκευής χημικών, καταγράφει απώλειες μετά την ανακοίνωση για μη αναμενόμενες ζημίες.

Η DaimlerChrysler AG, η πέμπτη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, κερδίζει 1% στα 35,24 ευρώ, μετά την αναβάθμιση της σύστασης από την JP Morgan από ”ουδέτερη” σε ”υπερστάθμιση”.

Η Bayerische Motoren Werke AG κερδίζει 1,1% στα 32,51 ευρώ, ενώ η Volkswagen AG σημειώνει άνοδο 0,9%.

Στο Λονδίνο ο FTSE κερδίζει 0,24%, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα σε Παρίσι και Φρανκφούρτη, όπου ο CAC 40 και ο DAX ενισχύονται κατά 0,33% και 0,36% αντιστοίχως.

Θετικό αναμένεται το άνοιγμα και στη Wall Street σύμφωνα με τις ενδείξεις από τις προθεσμιακές αγορές, ενώ σήμερα ξεκινά η διήμερη συνεδρίαση της FED, που, όπως εκτιμάται, μπορεί να οδηγήσει στην έκτη συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων.

Τα επιτόκια αναμένεται να ενισχυθούν πάλι κατά 0,25 μονάδες, στο 2,50%.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο οι αναλυτές αναμένουν αύξηση των κατασκευαστικών δαπανών του Δεκεμβρίου στο 0,5%, έναντι κάμψης 0,4% που παρουσίασαν το Νοέμβριο.

Το απόγευμα αναμένεται και η ανακοίνωση για την πορεία του δείκτη βιομηχανίας ISM για το μήνα Ιανουάριο, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για υποχώρηση στο 57 από το 57,3 που είχε καταγράψει η τελευταία μέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v