Πρωταθλητές αποδόσεων τα ιταλικά ομόλογα

Τα έντοκα γραμμάτια του ιταλικού δημοσίου προσέφεραν τις καλύτερες αποδόσεις μεταξύ των μεγάλων αγορών χρεογράφων τον περασμένο μήνα, ξεπερνώντας τα yields των υπολοίπων ευρωπαϊκών, καθώς και των αμερικανικών και ιαπωνικών ομολόγων.

Πρωταθλητές αποδόσεων τα ιταλικά ομόλογα
Τα έντοκα γραμμάτια του ιταλικού δημοσίου προσέφεραν τις καλύτερες αποδόσεις μεταξύ των μεγάλων αγορών χρεογράφων τον περασμένο μήνα, καθώς η υποτονική οικονομική ανάκαμψη ώθησε τους επενδυτές στα ομόλογα των ”12”.

Σύμφωνα με τους δείκτες της Merrill Lynch & Co, τα ιταλικά χρεόγραφα σε όλες τις διάρκειες είχαν απόδοση 1,62% τον Ιανουάριο. Τα ελβετικά ομόλογα είχαν την δεύτερη καλύτερη εμφάνιση, καθώς έδωσαν στους επενδυτές 1,59%. Τα βρετανικά ”χαρτιά” ήταν τα μόνα που υποχώρησαν τον περασμένο μήνα με πτώση 0,16%.

Η Ιταλία είναι η τρίτη πλέον χρεωμένη χώρα στον πλανήτη. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του ιταλικού δημοσίου παρέμεινε η υψηλότερη μεταξύ των ”12”, έστω και εάν μειώθηκε κατά 17 μονάδες βάσης στο 3,66%.

Τα αμερικανικά χρεόγραφα είχαν επίσης χειρότερη εμφάνιση από τα ευρωπαϊκά, εξαιτίας της διεύρυνσης του ελλείμματος στον αμερικανικό προϋπολογισμό.

Τα γερμανικά bunds σε όλες τις διάρκειες είχαν απόδοση 7,4% το 2004, ενώ στο ίδιο διάστημα τα αμερικανικά treasuries απέδωσαν 3,5%. Η απόκλιση μεταξύ των αποδόσεων των διετών ομολόγων μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας είχε διευρυνθεί στις 89,2 μονάδες βάσης, έναντι 59 μονάδων βάσης ένα μήνα πριν.

Τα κρατικά ομόλογα της Ιαπωνίας απέδωσαν τον Ιανουάριο 0,62% και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του ιαπωνικού δημοσίου μειώθηκε 11 μονάδες βάσης στο 1,31% στις 31 Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v