Σε υψηλό 2,5 ετών οι ευρωαγορές

Σε απόσταση αναπνοής από το υψηλό 2,5 ετών κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά την ανακούφιση που προκάλεσε η αισθητή πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Σε απόσταση αναπνοής από το υψηλό 2,5 ετών κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά την ανακούφιση που προκάλεσε η αισθητή πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 διαμορφώνεται στις 1.060,2 μονάδες, ελάχιστες δηλαδή μονάδες χαμηλότερα από τις 1.061,55, που είναι το υψηλό 2,5 ετών και κατακτήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Οι δείκτες Stoxx 600, Stoxx 50 και Euro Stoxx 50 κινούνται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο 2000 αντιστοίχως.

Η σχετικώς ομαλή ολοκλήρωση των ιρακινών εκλογών σε συνδυασμό με την απόφαση του OPEC να διατηρήσει σταθερά επίπεδα παραγωγής ώθησαν αισθητά χαμηλότερα τις τιμές του πετρελαίου και προσέφεραν ανοδική ώθηση στα χρηματιστήρια.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,65% στις 4.864 μονάδες, ο DAX 1,10% στις 4.247 μονάδες και ο CAC 0,85% στις 3.903 μονάδες.

Στις επιμέρους εξελίξεις, η Ryanair εκτινάσσεται 7,5% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου.

Η EADS εκτινάσσεται 1,1% μετά τη δέσμευση της China Southern Airlines για πέντε αεροσκάφη A380 σε ένα συμβόλαιο αξίας περίπου 1,4 δισ. δολαρίων.

Η DaimlerChrysler αντιδρά με κέρδη 1,4% στην αγορά μεριδίου της αξίας 1 δισ. δολαρίων από την κυβέρνηση του Ντουμπάι.

Η βρετανική αλυσίδα καταστημάτων Woolworths εκτινάσσεται 24% μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εξαγορά της από την Apax Partners Worldwide.

Οι ανοδικές τάσεις αναμένεται πάντως να αποδειχθούν περιορισμένες, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις σημαντικές εξελίξεις αυτής της εβδομάδας, στις οποίες ξεχωρίζει η σύνοδος της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ για τον καθορισμό των αμερικανικών επιτοκίων. Η διήμερη σύνοδος θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη.

Οι προθεσμιακές αγορές στην Νέα Υόρκη προοιωνίζονται τάσεις σταθεροποίησης σε χαμηλότερα επίπεδα για το άνοιγμα των βασικών δεικτών.

Στη σημερινή συνεδρίαση, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η ανακοίνωση ατομικού εισοδήματος και δαπανών, καθώς και των πωλήσεων νέων οικιών.

Οι αναλυτές περιμένουν ότι το ατομικό εισόδημα εκτινάχθηκε 3,3% τον Δεκέμβριο μετά από αύξηση 0,3% το Νοέμβριο και οι ατομικές δαπάνες αυξήθηκαν 0,9% από 0,2%.

Οι πωλήσεις νέων οικιών εκτιμάται ότι αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 1,2 εκατομμυρίων τον περασμένο μήνα σε ετήσια βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v