Μικτή εικόνα εν αναμονή ΑΕΠ των ΗΠΑ

Τάσεις σταθεροποίησης επικρατούν το μεσημέρι, καθώς το ενδιαφέρον στρέφεται στην ανακοίνωση των κρίσιμων στατιστικών στοιχείων για την αμερικανική ανάπτυξη. Με σημαντικά κέρδη αντιδρούν οι τίτλοι καταναλωτικών προϊόντων στην εξαγορά της Gillette από την P&G.

Τάσεις σταθεροποίησης επικρατούν το μεσημέρι στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς το ενδιαφέρον στρέφεται στην ανακοίνωση των κρίσιμων στατιστικών στοιχείων για την αμερικανική ανάπτυξη, το απόγευμα.

Με σημαντικά κέρδη αντιδρούν οι τίτλοι καταναλωτικών προϊόντων στην απόφαση της Procter & Gamble να εξαγοράσει την Gillette. Οι αναλυτές αναφέρουν ότι η ανάγκη ενοποίηση στον χώρο είναι επιτακτική, καθώς οι πιέσεις που ασκούνται στις τιμές γίνονται ”ανυπόφορες.”

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,17% στις 4.845 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,26% στις 4.2276 μονάδες. Ο CAC παραμένει πρακτικώς αμετάβλητος στις 3.890 μονάδες.

Η μετοχή της Bic αντιδρά με εκτίναξη 7,9% στην είδηση της κολοσσιαίας αμερικανικής συγχώνευσης, που βελτιώνει την εικόνα του κλάδου και αναβιώνει τις φήμες για εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Η Unilever ενισχύεται 0,7% ενώ η L’Oreal κερδίζει 1,3% και η Groupe Danone 1,7%. Η Reckitt Benckiser αντιδρά με κέρδη 2,3% και η γερμανική Beiersdorf που παρασκευάζει τη Nivea 1,5%.

Στον αντίποδα, η Sanofi υποχωρεί 1% μετά την ανακοίνωση της Kuwait Petroleum ότι πωλεί τις 47 εκατ. μετοχές της στη φαρμακοβιομηχανία. Η πετρελαϊκη εταιρία κατέχει το 3,3% των μετοχών της Sanofi.

Με άνοδο αντιδρούν στις ευοίωνες ανακοινώσεις της Microsoft οι τεχνολογικές μετοχές και η Nokia ενισχύεται 0,9%.

Τάσεις σταθεροποίησης προοιωνίζονται και για το άνοιγμα των αμερικανικών δεικτών οι προθεσμιακές αγορές.

Αποτελέσματα ανακοινώνουν σήμερα μεταξύ άλλων η McDonald’s και η ChevronTexaco, ενώ αναμένεται με έντονο ενδιαφέρον η ανακοίνωση για το ΑΕΠ δ’ τριμήνου στην ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο.

Οι αναλυτές περιμένουν ότι η αμερικανική παραγωγή αυξήθηκε με βραδύτερο ρυθμό στο δ’ τρίμηνο, δηλαδή 3,5%, έναντι του 4% στην προηγούμενη μέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v