Οι ασφάλειες δίνουν ανοδικό τόνο στις ευρωαγορές

Οι ανοδικές τάσεις επικράτησαν μετά από ένα υποτονικό άνοιγμα στις ευρωαγορές, χάρη κυρίως στις ασφαλιστικές εταιρίες, που τονώθηκαν από τις ευοίωνες προβλέψεις για τον κλάδο από τη βρετανική Aviva.

Οι ανοδικές τάσεις επικράτησαν μετά από ένα υποτονικό άνοιγμα στις ευρωαγορές, χάρη κυρίως στις ασφαλιστικές εταιρίες, που τονώθηκαν από τις ευοίωνες προβλέψεις για τον κλάδο από τη βρετανική Aviva.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,29% στις 4.826 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,28% στις 4.213 μονάδες και ο CAC 0,49% στις 3.867 μονάδες.

Η Aviva, η δεύτερη μεγαλύτερη βρετανική ασφαλιστική βάση ασφαλίστρων, ανακοίνωσε ότι οι επιχειρήσεις της εμφάνισαν βελτίωση 11% στο δ΄ τρίμηνο και ότι περιμένει ”κερδοφόρο ανάπτυξη” για τη φετινή χρονιά.

Η μετοχή της εταιρίας αντιδρά με κέρδη 2,7% το μεσημέρι, ενώ η ολλανδική Aegon ακολουθεί με άνοδο 1,1%, η βρετανική Prudential με κέρδη 1,5% και η γερμανική Allianz με άνοδο 0,5%.

Πτωτικό άνοιγμα προοιωνίζονται τα futures για τους βασικούς δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις τόσο από το επιχειρηματικό όσο και το μακροοικονομικό μέτωπο.

Περίπου 30 εταιρίες του δείκτη S&P 500 ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα, ενώ από τα blue chips το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα αποτελέσματα της Johnson & Johnson, της DuPont, της Merrill Lynch και της Texas Instruments.

Κατά την εταιρία ερευνών Thomson Financial η κερδοφορία των εταιριών του S&P 500 θα αυξηθεί στο 2005 με ποσοστό 10,5%. Το μέγεθος είναι αισθητά χαμηλότερο από το 19,4% του 2004, αλλά πάντως υψηλότερο από τον μέσο όρο του 7% που ισχύει για τις δύο τελευταίες δεκαετίες.

Από το στατιστικό πεδίο αναμένεται η ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Ιανουαρίου. Οι αναλυτές περιμένουν ότι ο δείκτης θα δείξει υποχώρηση στο 101,3 από 102,3 τον Δεκέμβριο, που ήταν υψηλό πέντε μηνών.

Την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τις πωλήσεις οικιών, τα οποία αναμένεται να δείξουν ότι πωλήθηκαν τον Δεκέμβριο σε ετήσια βάση 6,8 εκατομμύρια σπίτια έναντι 6,94 εκατομμυρίων στην προηγούμενη μέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v