Ιταλία: Νέα πτώση καταναλωτικής εμπιστοσύνης

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε απρόσμενα και για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Ιανουάριο, καθώς οι φορολογικές περικοπές της κυβέρνησης Berlusconi δεν κατόρθωσαν να εμπνεύσουν αγοραστικές διαθέσεις.

Ιταλία: Νέα πτώση καταναλωτικής εμπιστοσύνης
Η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε απρόσμενα και για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Ιανουάριο, καθώς οι φορολογικές περικοπές της κυβέρνησης Berlusconi δεν κατόρθωσαν να εμπνεύσουν αγοραστικές διαθέσεις στους πολίτες της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με την έρευνα που καταρτίζει η εθνική στατιστική υπηρεσία Isae μετά από έρευνα σε 2000 νοικοκυριά, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στο 103,3 από 103,5 τον Δεκέμβριο. Οι οικονομολόγοι περίμεναν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στο 103,9, βάση έρευνας του πρακτορείου Bloomberg.

O Silvio Berlusconi προώθησε περικοπές στους φόρους εισοδήματος συνολικού ύψους 6 δισ. ευρώ, που είναι το ήμισυ περίπου από τις περικοπές που είχε αρχικώς υποσχεθεί τον Απρίλιο.

Σε κάθε περίπτωση τα μέτρα δεν κρίθηκαν επαρκή ώστε να διασκεδάσουν τις ανησυχίες των Ιταλών για τις προοπτικές της οικονομίας τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v