Η Deutsche Telekom στηρίζει τις ευρωαγορές

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με σημαντικά κέρδη για τον κλάδο τηλεπικοινωνιακών επιχειρήσεων, μετά την πρόβλεψη για αύξηση των κερδών και του μερίσματος της Deutsche Telekom.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με σημαντικά κέρδη για τον κλάδο τηλεπικοινωνιακών επιχειρήσεων, μετά την πρόβλεψη για αύξηση των κερδών και του μερίσματος της Deutsche Telekom.

Κέρδη εμφανίζει και ο κλάδος ορυχείων, μετά την ανακοίνωση της Rio Tinto για αύξηση της παραγωγής της προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση από την Κίνα. Οι βασικοί δείκτες ενισχύονται σε όλες τις αγορές της δυτικής Ευρώπης πλην της Σουηδίας.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,31% στις 4.839 μονάδες, ο DAX ακολουθεί με άνοδο 0,10% στις 4.255 μονάδες και ο CAC ενισχύεται 0,17% στις 3.881 μονάδες.

Η Deutsche Telekom εκτινάσσεται 1,6% μετά το δημοσίευμα γερμανικού περιοδικού που αναφέρει ότι ο τηλ/νιακός κολοσσός προσβλέπει σε μέρισμα 1 ευρώ το 2006.

Η Rio Tinto, που ανακοίνωσε αύξηση της παραγωγής σιδήρου κατά 3% στο δ΄ τρίμηνο, κερδίζει 1,6%. Η Ε.ΟΝ κερδίζει 1,1% μετά την αύξηση της τιμής-στόχου από τη Morgan Stanley.

Με εκτίναξη 2,3% αντιδρά η μετοχή της Zurich Financial στην αναβάθμιση των συστάσεων της Goldman Sachs σε ”υπερ-απόδοση” από ”ίση απόδοση” και της Lehman Brothers σε ”υπερ-στάθμιση” από ”ίση στάθμιση”.

Ελαφρώς ανοδικές τάσεις προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές.

Η συνεδρίαση θα είναι πλούσια σε επιχειρηματικές ανακοινώσεις, καθώς εκτυλίσσεται η περίοδος δημοσιοποίησης κερδοφορίας, αλλά και σε μακροοικονομικές ειδήσεις, αφού θα ανακοινωθούν ο δείκτης τιμών καταναλωτή Δεκεμβρίου, ο αριθμός των νέων κατοικιών που πωλήθηκαν το Δεκέμβριο, αλλά και τα εβδομαδιαία στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, η Fed θα δημοσιοποιήσει την έκθεση Beige Book με τις εκτιμήσεις της για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Από την ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή, οι αναλυτές περιμένουν σταθερότητα, με αύξηση 0,2%, όσο και τον Νοέμβριο.

Για τις νέες κατοικίες προβλέπεται αύξηση των πωλήσεων στις 1.910.000 από 1.771.000, ενώ την εβδομάδα που πέρασε εκτιμάται ότι κατατέθηκαν λιγότερες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας (345 χιλ. από 367 χιλ. στην προηγούμενη μέτρηση).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v