Πιέσεις λόγω πετρελαίου στις ευρωαγορές

Πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά την αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου πάνω από τα 48 δολάρια, που προκάλεσε αισθητή πτώση και στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά την αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου πάνω από τα 48 δολάρια για πρώτη φορά σε έξι εβδομάδες, που προκάλεσε αισθητή πτώση και στις αμερικανικές αγορές.

Στήριξη πάντως προσφέρει το θετικό κλείσιμο στις ασιατικές αγορές, ενώ και ορισμένοι κλάδοι κινούνται ανοδικά χάρη στην ανακοίνωση ευοίωνων εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,25% στις 4.788 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,41% στις 4.194 μονάδες και ο CAC 0,27% στις 3.823 μονάδες.

Τις μεγαλύτερες απώλειες εμφανίζουν οι ενεργοβόροι κλάδοι όπως ο αεροπορικός, ενώ με θετικό πρόσημο κινούνται οι αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Volkswagen και η Peugeot Citroen, μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης που έδειξε άνοδο στις πωλήσεις οχημάτων στη Δυτική Ευρώπη το 2004 ύστερα από δύο χρόνια πτώσης.

Ενδιαφέρον συγκεντρώνει η μετοχή της Roche μετά την έγκριση των ευρωπαϊκών αρχών για το φάρμακο καταπολέμησης του καρκίνου του εντέρου Avastin.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v