Κέρδη λιανικής, τεχνολογίας στις ευρωαγορές (upd)

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς εκδηλώνεται επιλεκτικό ενδιαφέρον για συγκεκριμένους τίτλους, στο πλαίσιο της περιόδου ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Εκδηλώνεται επιλεκτικό ενδιαφέρον για συγκεκριμένους τίτλους, στο πλαίσιο της περιόδου ανακοίνωσης αποτελεσμάτων από κορυφαίες ευρωπαϊκές και αμερικανικές επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, ενδιαφέρον συγκεντρώνει ο κλάδος λιανικής μετά τις ευοίωνες ανακοινώσεις της βρετανικής J Sainsbury, η οποία άνοιξε με κέρδη 2%.

Με κέρδη 3% αντιδρά η μετοχή της μεγαλύτερης εισηγμένης από τον χώρο των πρακτορείων ειδήσεων Reuters στην ανακοίνωση ότι οι απώλειες στο τρέχον έτος θα είναι μικρότερες από τις περσινές.

Τάσεις ανάκαμψης εμφανίζει και ο τεχνολογικός κλάδος μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής Apple Computer για τετραπλασιασμό των πωλήσεων στο α΄ τρίμηνο, μετά την εκτίναξη πωλήσεων των iPod και των iMac στην εορταστική περίοδο.

Η προειδοποίηση της Infineon για τις πωλήσεις α΄ τριμήνου δεν έχει μεγάλη επίδραση στον γερμανικό δείκτη DAX, ο οποίος διαμορφώνεται με άνοδο 0,12% στις 4.213 μονάδες.

Ο FTSE στο Λονδίνο κερδίζει 0,19% στις 4.792 μονάδες και ο CAC στο Παρίσι ενισχύεται 0,34% στις 3.829 μονάδες.

Ανοδικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές.

Στήριξη προβλέπεται να προσφέρει στον κλάδο τεχνολογίας η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Apple Computer, η μετοχή της οποίας εκτινάσσεται στην αγορά της Φρανκφούρτης κατά 8%.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα στατιστικά στοιχεία της ημέρας. Το υπουργείο Εμπορίου αναμένεται, σύμφωνα με τις απόψεις αναλυτών σε έρευνα του Bloomberg, να ανακοινώσει βελτίωση στις λιανικές πωλήσεις της τάξης του 1% μετά την άνοδο 0,1% του Νοεμβρίου, χάρη κυρίως στις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Το υπουργείο θα ανακοινώσει επίσης τον αριθμό των αρχικών αιτήσεων για επίδομα ανεργίας, που συνιστά ”βαρόμετρο” της κατάστασης στην αγορά εργασίας. Οι αναλυτές περιμένουν ότι κατατέθηκαν λιγότερες αιτήσεις την περασμένη εβδομάδα και για την ακρίβεια 24 χιλιάδες λιγότερες από τον προηγούμενο μήνα, στις 340 χιλιάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v