Μικτές τάσεις στις ευρωαγορές

Η επιστροφή των τιμών του πετρελαίου στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων χθες αναβίωσε τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις των ακριβών καυσίμων στην οικονομική ανάπτυξη.

Η επιστροφή των τιμών του πετρελαίου στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων χθες αναβίωσε τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις των ακριβών καυσίμων στην οικονομική ανάπτυξη και την εταιρική κερδοφορία και ασκεί πιέσεις στις συναλλαγές των ευρωπαϊκών αγορών.

Οι πλέον ευαίσθητοι στην ενέργεια κλάδοι, όπως οι αεροπορικές εταιρίες και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, εμφανίζουν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Ο δείκτης FTSE εμφανίζει άνοδο 0,07% στις 4.827 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,19% στις 4.293 μονάδες και ο CAC 0,02% στις 3.855 μονάδες.

Με σημαντική πτώση αντιδρά η μετοχή της Marks & Spencer στην ανακοίνωση μείωσης των πωλήσεων κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων εορτών.

Ενδιαφέρον συγκεντρώνει ο τίτλος της Siemens μετά την αναβάθμιση της σύστασης από την Goldman Sachs σε ”υπερ-απόδοση” από ”ίση απόδοση”.

Ανοδικά κινείται και η Philips, μετά την ανακοίνωση θετικών πωλήσεων της Taiwan Semiconductor Manufacturing της οποίας κατέχει το 17%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v