Το δολάριο ωθεί σε άνοδο τις ευρωαγορές

Σε περιορισμένη κλίμακα εξακολουθούν να κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωαγορές, αλλά η άνοδος του δολαρίου για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση προσφέρει στήριξη στους τίτλους εξαγωγικών εταιριών.

Σε περιορισμένη κλίμακα εξακολουθούν να κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωαγορές, αλλά η άνοδος του δολαρίου για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση προσφέρει στήριξη στους τίτλους εξαγωγικών εταιριών, που με τη σειρά τους ωθούν προς τα πάνω τα χρηματιστήρια.

Η ροή πάντως των επιχειρηματικών ειδήσεων είναι περιορισμένη και στη σημερινή συνεδρίαση και οι βασικοί δείκτες στις δυτικοευρωπαϊκές αγορές παραμένουν εγκλωβισμένοι σε μικρές κλίμακες διακύμανσης.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,29% στις 4.828 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται 0,07% στις 4.294 μονάδες και ο CAC 0,21% στις 3.863 μονάδες.

Οι μετοχές ενεργειακών επιχειρήσεων όπως η BP και η Total υποχωρούν σε χαμηλότερα επίπεδα μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου κατά 3,1% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Στον αντίποδα, ευνοημένες από τις χαμηλότερες τιμές των καυσίμων αλλά και την άνοδο του δολαρίου για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών διαμορφώνονται σε υψηλότερα επίπεδα.

Η Volkswagen κερδίζει 0,7% και η DaimlerChrysler 0,8%. Πτωτικό άνοιγμα προοιωνίζουν για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ροή των στατιστικών ανακοινώσεων στην αμερικανική αγορά, που θα δώσουν κατεύθυνση στις χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Θα ανακοινωθούν οι βιομηχανικές παραγγελίες του μηνός Νοεμβρίου. Οι αναλυτές, βάση έρευνας του πρακτορείου Bloomberg περιμένουν ότι οι παραγγελίες στα εργοστάσια των ΗΠΑ αυξήθηκαν 1% κατά τον εξεταζόμενο μήνα, χάρη στην αύξηση των παραγγελιών για εμπορικά αεροσκάφη και κεφαλαιουχικά αγαθά, όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v