Αύξηση ανέργων για 11ο μήνα στη Γερμανία

Για ενδέκατο συνεχόμενο μήνα η ανεργία αυξήθηκε τον Δεκέμβριο στη Γερμανία, συντηρώντας το ποσοστό των ανέργων στο 10,8% του εργατικού δυναμικού, καθώς οι επιχειρήσεις της χώρας συνεχίζουν να ανακοινώνουν περικοπές θέσεων εργασίας.

Αύξηση ανέργων για 11ο μήνα στη Γερμανία
Για ενδέκατο συνεχόμενο μήνα η ανεργία αυξήθηκε το Δεκέμβριο στη Γερμανία, συντηρώντας το ποσοστό των ανέργων στο 10,8% του εργατικού δυναμικού, καθώς οι επιχειρήσεις της χώρας συνεχίζουν να ανακοινώνουν περικοπές θέσεων εργασίας.

Ο αριθμός των Γερμανών που ζητούν εργασία στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης αυξήθηκε σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση κατά 17.000, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Οι οικονομολόγοι περίμεναν αύξηση της τάξης των 10.000 ατόμων, σύμφωνα με την έρευνα του πρακτορείου Bloomberg.

Υπενθυμίζεται ότι η Deutsche Bank ανακοίνωσε στις αρχές Δεκεμβρίου ότι θα απολύσει 1.920 εργαζομένους στη Γερμανία στα έτη 2005 και 2006 προκειμένου να μειώσει το κόστος της.

Αρκετές ακόμη κορυφαίες επιχειρήσεις όπως η Henkel (απορρυπαντικά), η Debitel (κινητή τηλεφωνία) και οι μονάδες της Vodafone και της Royal KPN στη χώρα έχουν ανακοινώσει περικοπές των θέσεων εργασίας στη γερμανική αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v