Τουρισμός - ασφάλειες πιέζουν τις ευρωαγορές (upd)

Απώλεσαν τα πρωινά τους κέρδη οι ευρωαγορές υπό την πίεση των πετρελαϊκών και ασφαλιστικών τίτλων. Τάσεις σταθεροποίησης προοιωνίζονται τα futures της Wall Street.

Απώλεσαν τα πρωινά τους κέρδη οι ευρωαγορές υπό την πίεση των πετρελαϊκών και ασφαλιστικών τίτλων.

Η πρωινή ορμή των αγορών αποδόθηκε στο προηγούμενο κλείσιμο της Wall Street στα υψηλότερα επίπεδα τριών ετών, αλλά στη συνέχεια δεν υπήρχαν κίνητρα που να βοηθήσουν τις αγορές να κρατήσουν τα κέρδη τους.

Έτσι, υπό την πίεση των πετρελαϊκών μετοχών που ακολούθησαν την πτωτική πορεία των τιμών του πετρελαίου και των ασφαλιστικών μετοχών που πιέζονται εν όψει των επιπτώσεων της βιβλικής καταστροφής στη ΝΑ Ασία, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ”γύρισαν” το μεσημέρι καταγράφοντας ελαφρές απώλειες.

Η BP, η μεγαλύτερη πετρελαϊκή της Ευρώπης, υποχωρεί 1%, ενώ η Aviva, η μεγαλύτερη ασφαλιστική της Αγγλίας, υποχωρεί 0,6%.

Πτωτικές τάσεις προοιωνίζονται και τα futures για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street, καθώς αναμένεται σταθεροποίηση μετά τα υψηλά της προηγούμενης συνεδρίασης.

Δεν αναμένονται σημαντικές επιχειρηματικές ανακοινώσεις κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ από το μακροοικονομικό μέτωπο θα ανακοινωθεί ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Conference Board, που αναμένεται ότι αυξήθηκε αισθητά στο 102,3 από 92,6 τον Νοέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v