Υποτονικές οι ευρωαγορές, αναμένουν τα macro ΗΠΑ

Xάρη στην άνοδο των πετρελαϊκών τίτλων, οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα, αλλά πάντως οι συναλλαγές γίνονται όλο και πιο περιορισμένες όσο πλησιάζουν οι αργίες των εορτών και αυξάνονται οι απουσίες επενδυτών.

Xάρη στην άνοδο των πετρελαϊκών τίτλων, οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα, αλλά πάντως οι συναλλαγές γίνονται όλο και πιο περιορισμένες όσο πλησιάζουν οι αργίες των εορτών και αυξάνονται οι απουσίες επενδυτών.

Η μετοχή της BP ενισχύεται 0,2% και της Shell 0,8%, καθώς, παρά τις πτωτικές τάσεις των τελευταίων συνεδριάσεων, οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν υψηλές, υποστηρίζοντας την κερδοφορία των επιχειρήσεων του κλάδου.

Η Goldman Sachs εκτιμά ότι ο κλάδος πιθανότατα είχε το καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία του κατά το γ΄ τρίμηνο του έτους.

Με κέρδη 2,7% αντιδρά η μετοχή της Ahold στην απόφαση πώλησης δύο αμερικανικών μονάδων.

Στον αντίποδα, οι τεχνολογικές μετοχές υποχωρούν μετά την ανακοίνωση της Micron Technology ότι οι πωλήσεις στο α΄ οικονομικό τρίμηνο ήταν λιγότερες από τις αναμενόμενες (1,26 δισ. δολ. σε σχέση με προβλέψεις για 1,3 δισ. δολ.).

Με απώλειες 1,1% αντιδρά η μετοχή της AstraZeneca στις νέες συστάσεις της αμερικανικής υπηρεσίας φαρμάκων για το φάρμακο Crestor.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται οριακά 0,04% στις 4.779 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,13% στις 4.246 μονάδες και ο CAC 0,27% στις 3.816 μονάδες.

Σταθεροποιητικές τάσεις αναμένεται να επικρατήσουν στο άνοιγμα των αμερικανικών δεικτών, σύμφωνα με τις ενδείξεις από τις προθεσμιακές αγορές, καθώς αναμένονται πολλές μακροοικονομικές ανακοινώσεις, μεταξύ των οποίων μια που προβλέπεται να δείξει ότι ο πληθωρισμός παραμένει υπό έλεγχο και θα βοηθήσει την Κεντρική Τράπεζα να επιμείνει στην πολιτική της αύξησης των επιτοκίων με ”μετρημένο ρυθμό”.

Θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για προσωπικά εισοδήματα Νοεμβρίου με πρόβλεψη για αύξηση 0,2% από 0,6% τον προηγούμενο μήνα και τις προσωπικές δαπάνες με πρόβλεψη για αύξηση 0,3%.

Για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών Νοεμβρίου προβλέπεται αύξηση 0,6% μετά την πτώση 1,1% του προηγούμενου μήνα. Τα κρίσιμα στοιχεία για τις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας την περασμένη εβδομάδα αναμένεται να δείξουν αύξηση κατά 335.000 από 317.000 στην προηγούμενη μέτρηση.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Μίσιγκαν προβλέπεται ότι παρέμεινε τον Δεκέμβριο στο 95,7.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v