Η Nokia δίνει ώθηση στις ευρωαγορές

Αισιοδοξία, όχι μόνο στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, αλλά και σε όλο το φάσμα των λιανικών πωλήσεων, προκάλεσε η ανακοίνωση της Nokia ότι επιμένει στην πρόβλεψη ανάπτυξης 10% για τις πωλήσεις συσκευών κινητής τηλεφωνίας τον επόμενο χρόνο.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στην Ευρώπη, υπό την καθοδήγηση των τηλεπικοινωνιακών τίτλων, καθώς η Nokia δημιούργησε αισιοδοξία στον κλάδο επιμένοντας ότι προβλέπει ανάπτυξη 10% στις πωλήσεις συσκευών κινητής τηλεφωνίας τον επόμενο χρόνο.

Αναλυτές αναφέρουν ότι η Nokia έχει τόσο μεγάλο μερίδιο αγοράς, που όταν ανακοινώνει θετικές ειδήσεις δημιουργεί αισιοδοξία σε όλη την αγορά, γιατί καθορίζει ευρύτερες διεθνείς τάσεις.

Η Nokia κερδίζει 1,4% στα 11,41 ευρώ και η Ericsson 2,4% στις 21,7 κορόνες.

Με αναρρίχηση 4,3% αντιδρά και το London Stock Exchange στην προσέγγιση του Euronext για την εξαγορά του.

Η SAP καταγράφει αναρρίχηση 2,2%, καθώς το περιοδικό ”Focus” αναφέρει πως η εταιρία περιμένει ότι θα αυξηθούν οι πελάτες και το εργατικό δυναμικό της, καθώς θα φεύγουν πελάτες και εργαζόμενοι από την PeopleSoft, την οποία εξαγόρασε η Oracle.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,70% στις 4.729 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,9% στις 4.219 μονάδες και ο CAC 0,7% στις 3.771 μονάδες.

Πτωτικό άνοιγμα προοιωνίζονται τα futures για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, αν και οι ανακοινώσεις της Nokia προβλέπεται να προσφέρουν στήριξη στις τεχνολογικές εταιρίες, όπως η Motorola και η Intel, και να δημιουργήσουν αισιοδοξία για τις λιανικές πωλήσεις γενικότερα κατά την εορταστική περίοδο.

Από το μακροοικονομικό μέτωπο αναμένεται η ανακοίνωση του ”δείκτη των δεικτών” Leading Indicators. Οι αναλυτές περιμένουν ότι ο δείκτης βελτιώθηκε τον Νοέμβριο στο 0,1% από -0,3% τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v