Ανοδος ευρωαγορών, ”κρατάει” τα υψηλά έτους ο DAX

Κέρδη πριν από το κλείσιμο του έτους επιχειρούν οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αντλώντας αισιοδοξία από τη σχετική σταθερότητα στις αγορές πετρελαίου και την άνοδο του δολαρίου εν αναμονή αύξηση των επιτοκίων ΗΠΑ.

Ανοδο τιμών πριν από το κλείσιμο του έτους επιχειρούν οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αντλώντας αισιοδοξία από τα θετικά μακρο-οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες στις ΗΠΑ, τη σχετική σταθερότητα στις αγορές πετρελαίου και την άνοδο του δολαρίου στο πλαίσιο της προοπτικής αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Ο δείκτης DAX στη Φραγκφούρτη ”κρατιέται” πάνω από τα υψηλά έτους των 4.233 μονάδων, με επόμενο επίπεδο αντίστασης τις 4.250 και στη συνέχεια τις 4.300 μονάδες. Το βαρόμετρο της αγοράς της Φραγκφούρτης κινείται στις 4.241 μονάδες με άνοδο 0,53%.

Ο FTSE στο Λονδίνο ενισχύεται 0,33% στις 4.752 μονάδες και ο CAC 0,49% στις 3.824 μονάδες.

Η μετοχή της HBOS εκτινάχθηκε 5,3% μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη 2004 θα αποδειχθούν καλύτερα από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η Arcelor κερδίζει 1,4% μετά την αναβάθμιση της μετοχής της σε ”υπερ-απόδοση” από την Credit Suisse First Boston.

Η Vodafone υποχωρεί 1,8% μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι η μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο ίσως υποστηρίξει την προσφορά της Verizon Communications, της εταίρου της στη Verizon Wireless, για τη Sprint.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Vodafone θα αναλάβει 45% μερίδιο στη νέα κοινοπραξία, ενώ τα υπόλοιπα από τα 40 δισ. δολ. τουλάχιστον θα πληρώσει η Verizon. Η Goldman Sachs υποβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της Vodafone σε ”ευθυγράμμιση” από ”υπερ-απόδοση”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v